adriantot a scris:
Practic ce s-a intamplat in asociatia dumneavoastra?
Am sa repet istoria:
1. In luna mai un proprietar a facut o cerere de debransare:
- a obtinut avizul vecinilor cu perete comun
- a obtinut de la fostul presedinte semnatura de accept din partea asociatiei (pusa pe un tabel nominal cu proprietarii din scara, nu s-a tinut adunare generala asa cum cere legea).
2. Proprietarul si-a montat centrala termica si si-a instalat sistemul de incazlire interior (presupun ca pe baza unui proiect).
3. Urma sa obtina autorizatia de construire de la primarie pt. trecerea tevii individuale de gaz prin casa scarii. Aici s-a impotmolit (si din cauza fostului presedinte al asociatiei care n-a vrut sa-i dea semnatura asociatiei).
Actualmente la ~ 5 luni de la deconectare si la ~ 2 luni de la obtinerea ultimei semnaturi necesare din partea asociatiei(pt. autorizatia de construire necesare in cazul tevii exterioare), proproetarul nu si-a depus dosarul la Primarie.
Nu stiu cind isi va depune dosarul, cind o va primi, cind va efectua lucrarile si cind va da drumul la centrala...Actualmente el nu mai plateste incalzirea termica (plateste doar pt. partile comune).
Proprietarul e debransat dar nu si-a achitat obligatia existentei ununi sistem alternativ de producere a energiei termice functional (actualmente se incalzeste cu un radiator electric). Practic procedura de debransare nu a fost finalizata...
In concluzie:
- nu cred ca poate fi pus sa plateasca caldura pe care nu o are (e deconectat cu acordul asociatiei)
- cred ca poate fi reclamat la organele competente fiindca nu si-a indeplinit obligatiile legale de a-si instala un sistem alternativ de incalzire termica functional .
Asta-i cazul nostru actual. Proprietarul mi se pare de buna credinta si sper sa-si obtina avizele de la primarie cit mai repede si sa-si porneasca centrala. Dar daca situatia aceasta se prelungeste indefinit cum trebuie sa procedeze asociatia ? Sa-l reclame ? Dupa cit timp ?