datimi va rog o solutie am fost divortat fara sa stiu platesc pensie alimentara din urma copilu mi lam tinut singur la scoala fara contributie de la mama dar tot eu platesc si pensie alimentara ce fel de legi avem
Eu zic asa: utilizatorul are o problema si daca tot intram pe site ar fi bine sa incercam sa il ajutam si nu sa il tot luam peste picior.
Deci: ce scrie in hotararea judecatoreasca ? Aveti de achitat ceva sume de bani din urma cu titlu de pensie alimentara? Pentru ca eu una nu vad de ce v-ar opri retroactiv niste bani. Trebuie sa existe un ttlu executoriu in acest sens.
In acest moment copilul se afla in continuarea studiilor sau nu ? Pt ca aveti obligatia de a plati pensie doar pana la majorat sau - daca se afla in continuarea studiilor - pana la 26 de ani.
bine ati venit la club.
eu lucram in strainatate si-i trimete-am sotiei bani in fiecare luna pe care ea sa-i pastreze si sa cumparam impreuna o locuinta. la intoarcerea in tara am aflat ca sunt divortat de peste un an, ca ea este casatorita cu amantul (un student in varsta de 19 ani, 15 ani mai tanar ca ea), ca locuinta este cumparata si pusa pe numele ei ca bun propriu, deci nici nu pot intra in casa, de asemeni ca sunt dat in judecata pt majorarea pensiei prin raportarea la venitul meu realizat in strainatate.
sotia a ascuns instantei adresa si calitatea mea de angajat legal in strainatate si s-a judecat in lipsa, obtinand in 3 luni divortul, dar in schimb instanta a raportat pensia la venitul minim pe economie din Romania si acest fapt nu i-a convenit.
mai avea sens sa declar recurs la divort?
mai tarziu, tanarul ei sot, dupa ce i-a facut un copil, a abandonat-o la terminarea facultatii.
acum, ma lupt sa recuperez macar jumatate din locuinta, cumparata cu banii castigati si trimisi de mine.
De unde sunteţi domnule Gaspar ? Cunosc şi eu pe cineva cu acest nume şi prenume şi nu l-am mai văzut de multişor. Dacă sunteţi din Oradea, cred că v-aş putea ajuta. Oricum, din cele scrise de dvs. nu am înţeles unde se află acum copilul (cu cine locuieşte !!!), cine are grijă de el (dacă nu lucrează sau este student)! Dar din 2010 sau 2011 când aţi aflat că sunteţi divorţat de ce nu aţi cerut sfatul cuiva ? V-aţi fi aflat probabil în termen !
Cred ca pensia ce s-a stabilit trebuie platita cu data introducerii cererii , asadar are de platit din urma. Cum nu i se poate retine mai mult de 1/3 si pana la 1/2 din salariu si pt cea restanta, se poate intinde cu poprirea si dincolo de majorat.
@ gaspartibi, daca ati aflat de divort si ca sunteti obligat la plata pensiei inca din 2011/2011.. de ce va revoltati tocmai acum si nu de atunci, cand ati fi putut lua masuri si lucrurile se puteau indrepta.. ati stat pana nu mai puteti face mai nimic, dar va intrebati acum ce fel de legi avem.
Am nevoie de ajutor
gaspar
platesc pensie alimentara si nu stiu de ce nam primit nici o hotarare jud sau alta anstitare mi sa facut retinere pe pensie si culmea trebuie sa plaresc din ... (vezi toată discuția)