avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instrainare bunuri proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instrainare bunuri proprii

Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului?
Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind necasatorita. S-a casatorit, a vandut garsoniera in timpul casatoriei si a fost chemat sotul la notar sa semneze ca este de acord cu intrainarea, mai acum vreo 10 ani. Mai este valabil si acum?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:44, 3 Decembrie 2012
Acea căsuță este un bun propriu.
Este doar a D-voastră în timpul vieții (puteți dispune de ea cum doriți, chiar puteți să o vindeți cui și cum vreți singură), deci de ea vor putea beneficia și moșteniorii D-voastră.

Totuși trebuie să țineți cont de faptul că soțul D-voastră (la fel ca și copiii sau în lipsa lor alte rude) este moștenitor legal al D-voastră, care va veni la moștenire (dacă va ajunge vremea să fie „soț supravițuitor” )... ;)
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj. bunuri proprii conform codului familiei vi7 vi7 conform codului familiei, locuinta dinaintea casatoriei era bun propriu si nu facea obiectul partajului. Ce statut are in noul Cod Civil? Face obiectul ... (vezi toată discuția)
Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul casatoriei....? Zechino Zechino Bună ziua, Aș avea următoarea întrebare. Înainte de a mă căsători am dobândit o locuință care este numai pe numele meu, bun propriu. Între timp ... (vezi toată discuția)
Divort, probleme cu locuinta familiei elacristina elacristina suntem casatoriti de 2o de ani.locuim in apartamentul socrilor dar acum 5 ani i-a fost donat sotului .deci apartamentul este doar al lui,al sotului. avem un ... (vezi toată discuția)