1) este legala remunerarea presedintelui ales al unei asociatii de proprietari?
2) in caz afirmativ, este necesar incheierea unui contract intre presedinte si asociatie in acest sens?
Pe langa functia de presedinte si retribuit in baza unui contract de mandat , poate detine si o alta functie in cadrul asociatiei si retribuit in baza unui CIM ?
Presedintele de asociatie este reprezentantul asociatiei de proprietari ,poate desfasura responsabilitatea si poate fi retribuit prin incheiere de contract de mandat
Fiind persoana de conducere,normele in vigoare nu permit ,.concomitent sa detina si activitate/responsabilitate de executie care sa fie retribuita -in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari
Multumesc pentru raspuns atat Doamna elga cat si ynocentta , asi dori o norma in vigoare , pentru ca nu ma inteleg cu cei de la primarie , eu stiu ca una este functie de conducere si cealalta de executie ( casier ) dar cei de primarie o tin pe a lor si ca le aduc un articol de lege , le am explicat care sunt atributiile presedintelui , degeaba , nu si nu ca poate detine si functia de casier .
Pai gasiti materializarea ideii dv. in chiar Legea 230/2007 si in normele de aplicare HG 1588/2007, unde in principiu se detaliaza atributiile presedintelui si separat activitatea de administrare.
Daca cei din primarie spun ca un presedinte poate fi si administrator, atunci sigur ca vor putea admite ca poate fi si casier, aceasta activitate facand parte din administrarea condominiului. Dar asta este incorect.
Si daca admitem ca putem sa facem lucruri incorecte, sigur, orice e posibil.
Lege care sa spuna cum sa NU se faca contractele nu exista.
Dar.... un presedinte nu poate fi si administrator, cu atat mai mult cu cat pe o decl. D.112 nu se admite declararea aceleasi persoane de doua ori cu doua contracte diferite,unul de mandat, celalalt CIM.
A, daca vrea "sa faca pe casierul", poate s-o faca, dar fara contract. Comitetul il poate delega pe o perioada oarecare sa indeplineasca functia de casier, fara a-i intocmi insa CIM.
Interpretare lege
mira55
Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)