avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... remunerarea presedintelui asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

remunerarea presedintelui asociatiei de proprietari

1) este legala remunerarea presedintelui ales al unei asociatii de proprietari?
2) in caz afirmativ, este necesar incheierea unui contract intre presedinte si asociatie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 23:39, 1 Februarie 2013
Interventie moderator

@280366
Vi s-au dat nenumarate raspunsuri la aceleasi intrebari de-a lungul timpului.
Raspunsurile au avut in vedere legislatia in vigoare precum si experiente personale ale presedintilor de asociatii sau administratori. Toate au avut scopul sa va arate cadrul legal in care puteti actiona.
Va rog sa nu mai insistati asupra acestor chestiuni!
Eventual cititi din arhiva personala topicurile in care ati postat despre problemele dv., cititi Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
elga50, moderator
280366 a scris:
REPET: Excludeti convocarea unei Ad. Gen. extraordinare, e greu sa strangi 100 semnaturi de la pensionari retrograzi.

Pentru ca repetati, sa repetam si noi.
Daca dumneavoastra sau grupul din care faceti parte, nu puteti convoca o adunare generala, sunt sanse mari ca sa nu puteti nici sa conduceti o asociatie de proprietari chiar daca ati prelua conducerea maine.
Presupun ca aveti in orasul dumneavoastra o primarie. Acolo exista un serviciu care se ocupa de asociatiile de proprietari. Mergeti si cereti sprijinul acestora. Cititi presa si vedeti ca sunt cazuri cand primariile prin aceste servicii au aplicat amenzi presedintilor de asociatii pentru neconvocarea adunarii generale anuale. Cam peste tot amenda a fost de 500 lei pentru presedinte. Dar au fost cazuri cand s-au amendat si cenzori, administratori sau membri ai comitetului.
Important este sa vreti si sa incercati a face ceva real, concret.

Da, ultima postare a fost ceva mai concreta, la obiect, e o speranta ca se poate intra in legalitate. Deja e un stereotip enervant sa repeti invariabil: Convocati dvs. Adunarea Generala (20% din 460 proprietari se exclude, e dificil de realizat)
M-ar interesa daca se pot, legal, da amenzi de catre Primarie presedintilor, administratorilor, etc. pentru neconvocarea Adunarii Generale ? Primarul ne-au zis ca Primaria nu le poate face nimic, pentru ca Asociatia e persoana juridica si nu pot sa trimita macar un control cu un contabil autorizat.
De vreo luna cei din cadrul Asociatiei s-au mai pricopsit cu un dosar penal pentru fals in acte (au multiplicat semnaturi pentru a iesi la numar persoanele care ar fi fost de acord cu construirea noului sediu in mod ilegal, abuziv). 6 familii i-au dat in judecata pentru a repune in circulatie gangul in care s-a facut acel sediu ilegal. Oamenii au gasit copiate grosolan la xerox multe semnaturi identice, la fel, au gasit CNP-uri identice.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
danatoiu a scris:

1) este legala remunerarea presedintelui ales al unei asociatii de proprietari?
2) in caz afirmativ, este necesar incheierea unui contract intre presedinte si asociatie in acest sens?

Cum putem scapa de toti "sefii" Asociatiei de Proprietari (Presedintele, Contabila, fostul Administrator, cenzorul decedand intre timp) care au, in sfarsit, dupa cateva procese si un NUP, o ditamai "incepere a urmaririi penale" prevăzute de art. 290 al. 1 C.P. => FALS ÎN ÎNSCRISURI ?
Excludeti o Ad. Gen. extraordinara, pt. ca e greu sa strangi ~100 semnaturi ale unor proprietari (20 % din 470 familii).
***********************************
SOLUTIE DOSAR PENAL 12147/196/2012 (FOND): Admite în parte plângerea petentilor. Desfiinţează în parte rezoluţia şi dispune trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila în vederea începerii urmăririi penale faţă de făptuitorii B.Vasile, O.Laurenţiu şi J.Victoriţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 290 al. 1 C.P. FALSURI ÎN ÎNSCRISURI => Art. 290 Falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Tentativa se pedepseşte.
DETALII DESPRE DOSAR, AICI: portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=196&d=MTk2MDAwMDAwMDAwOTM0NTY* [COPIATI ADRESA (cu steluta * la sfarsit) SI APLICATI-O IN BARA DE ADRESE, PENTRU A ACCESA LINK-UL)
Pentru si mai multe clarificari, acestia au fost dati in judecata de 6 familii (eu nu sunt in cauza, doar ca proprietar va scriu), avand cateva dosare (procese) din 2011 pana acum.
Link-urile pentru documentare sunt aici:
portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=113&d=MTk2MDAwMDAwMDAwNjg4Nzc* [COPIATI ADRESA (cu steluta * la sfarsit)] SI APLICATI-O IN BARA DE ADRESE, PENTRU A ACCESA LINK-UL) => DOSAR NR. 5580-196-2011 din 23.06.2011 Obiect dosar - ordonanţă preşedinţială ;
portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=196&d=MTk2MDAwMDAwMDAwOTkwMzI* [COPIATI ADRESA (cu steluta * la sfarsit) SI APLICATI-O IN BARA DE ADRESE, PENTRU A ACCESA LINK-UL) => DOSAR NR. 17596-196-2012 din 28.12.2012 Obiect dosar - obligaţie de a face ;
DOSAR NR. 2873-113-2011 din 2.06.2011 Obiect dosar - anulare act emis de autorităţi publice locale -> LINK-UL NU MAI E.
CUM MAI POT FI ANGAJATI AI UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI (SAU AI ORICAREI FIRME) OAMENI PENTRU CARE S-AU INTOCMIT DOSARE DE FAPTUITORI, HOTARANDU-SE INCEPEREA URMARIRII PENALE, FALSIFICAND NISTE SEMNATURI, DUPA CUM AM AFLAT DE LA CEI IMPLICATI IN PROCES ?
Foarte multi locatari au avut probleme diverse cu acestia, dar nu s-a rezolvat nimic, mai ales ca din 2009 nu au mai convocat o Adunare Generala, care e obligatorie prin lege, anual !
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
280366, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul membrilor comitetului executiv Niculescu Gella Niculescu Gella Bună seara! In cadrul asociației de proprietari din care fac parte a avut loc o ședință de adunare generală și a fost ales un nou președinte și un ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat timpuriu timpuriu contractul de mandat incheiat intre asociatia de propietari si presedintele ales in adunarea generala , este necesar numai in cazul cand presedintele este ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege mira55 mira55 Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)