avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consultare dosar penal!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consultare dosar penal!!!

Am primit de curand NUP intr-un dosar penal de instigare la denunt calomnios, pe motiv ca fapta nu exista.
Am primit ordonanta. Eu acum, din cate am inteles am dreptul sa consult dosarul in care am fost anchetat ca FAPTUITOR. Am trimis o cerere de copiere a dosarului acum cateva zile. Nu am primit inca un raspuns. Mai am la dispozitie 14 zile de la emiterea Ordonantei, ca sa formulez niste plangeri, iar ca sa fac acele plangeri am nevoie sa studiez ceea ce s-a declarat in dosar, martori, cei ce au facut plangerea impotriva mea, etc.
Am dreptul sau nu la copierea dosarului?? Ce motive ar exista ca procurorul sa imi respinga cererea? Din cate ma inteles , as avea dreptul la dosar.
Astept raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 21:38, 3 Martie 2013
Organul de urmarire penala este obligat sa dea curs solicitarii faptuitorului(faza urmarire penala) de a trimite pe reclamant la re-examinare medico-legala?Sau daca nu vrea te tine 1-2 ani pana cand intocmeste rechizitoriul si urmarile leziunilor nu mai pot fi demonstrate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impedicarea accesului la justitie kisso kisso IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE Imi poate spune cineva ce sa fac in cazul urmatorul: 1. Probleme cu o gasca de huligani,intocmit dosar penal A1: unul ... (vezi toată discuția)
Art 180 cp piticut86 piticut86 buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub urmarirea penala EUlavy EUlavy scoaterea de sub urmarire penala se mai poate contesta? (vezi toată discuția)