avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Poprirea pe salar se poate face la solicitatarea creditorului.

Creditorul a solicitat executorului ca sa se continui procedura de executare silita a bunurilor mobile si imobile.

Aceasta cerere este totuna cu cererea de executare silita prin poprire?
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 08:14, 6 Decembrie 2012
pai ma pune sa platesc inca o data creditul luat dupa ce executat un imobil, l-a vandut cum els tie ca la vandut si da cu subsemnatul acum pentru ce docume nte sunt la dosar

si acum i-am facut o completare pentru inselatorie, a 3.
Conform codului de procedura civila, executarea silita poate avea loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu. Poprirea precum si executarea silita imobiliara sunt forme ale executarii silite. In cazul in care in urma executarii silite a bunului imobil nu a fost acoperita creanta, executarea silita poate continua, in orice alta forma, chiar si prim poprire.

Referitor la al doilea aspect
1 - in cazul in care ati contactat imprumutul dumneavoastra
Conform codului civil, orice persoana fizica raspunde pentru obligatiile sale cu tot patrimoniul sau, cu exceptia bunurilor care, conform legii, nu pot fi urmarite. Asta inseamna ca pentru acoperirea creantei fata de creditor, raspundeti inclusiv cu bunurile mobile, respectiv salariul pe care am inteles ca s-a pus poprire. Ipoteca este o garantie suplimentara adusa bancii.

2 - In cazul in care aveti doarcalitatea de garant ipotecar (nu co-debitor, co-imprumutat, fidejusor, garant, etc), dupa executarea silita a imobilului adus in garantie, creditorul nu se mai poate indrepta impotriva dumneavoastra pentru recuperarea creantei neacoperita
bun.....

dar atata timp cat in contrcat scrie ca eu girez cu imobilul si nu cu alte bunuri, nu se respecta contractul????

legea spune, dar in cazul in care se si scrie in contract

dupa ce am semnat un contract nu ma poti trage la raspundere pentru ce nu e in el.

eu asa vad problema. banca tb sa isi si pus clauze cum ar fi executarea si altor bunuri viitoare. cum asta nu e in contract, cum ma poti trage pe mine la raspundere pentru ce scrie in cpc???
gi_jane2 a scris:

E absolut legal.. poprirea se infiinteaza fara somatie, veti fi instiintat ca vi s-a infiintat poprire pe venituri. Puteti face contestatie la executare daca dvs credeti ca sunteti nedreptatit.
Ce ati cautat la parchet ?

cine ma instiiteaza de poprire? banca? sau executorul trebuia?

am fost la parchet sa ii depun completare la plangerea mea.

nu a realizat distrubutia pretului si eu am aceeasi suma de bani de plata ca si inaintea vanzarii imobilului. adica eu mai platesc o data imobilul la banca si nici nu il mai am

Executorul va instiinteaza de infiintarea popririi.
In contract scrie ca trebuie sa platiti rate, iar ca in caz de neplata la scadenta veti avea de plata si penalitati.. scrie asta ? Daca dvs nu platiti de buna voie, nu e logic ca veti fi executat silit pana la recuperarea sumei ? Daca respectivul creditor nu se indestuleaza din vanzarea imobilului, nu e logic ca trebuie sa acoperiti tot dvs diferenta ?
Mai departe , in legatura cu sumele, felul in care se face executarea, aveti posibilitatea sa va aparati, facand contestatie la executare. Contestatie se depune in termen de 15 zile de cand luati la cunostinta de faptul care va constitui motivul contestatiei.

:offtopic:
Pentru completarea unui mesaj, apasati butonul " editeaza", nu postati mesaje consecutive. De asemenea, nu deschideti subiect nou privind acelasi caz, ci continuati discutia inceputa, multumesc

Alte discuții în legătură

Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- posibila executare imobiliara geo-vem geo-vem Am infiintata o poprire pe salariu ,datorita unei datorii catre o banca de 10.000ron de vreo 4 luni platesc lunar ,problema e alta am primit o instiintare ca ... (vezi toată discuția)