Buna ziua!
Am divortat cu partaj acum cativa ani. Cf horararii de partaj, mama, careia i-au fost incredintati minorii, se obliga sub forma de sulta ca, la o data cu cateva luni ulterioara procesului divort/partaj, sa deschida conturi pe numele minorilor pe care sa depuna o anumita suma de bani, cca 10.000Euro.
La data respectiva, statutata in Hotararea de Divort, mama minorilor a deschis la o banca comerciala cele 2 conturi. Acestea au fost alimentate cu sumele respective de catre parintii mamei.
Desi ma asteptam ca pe cele 2 conturi, fiind deschise ca si sulta, sa am si eu drept de semnatura tocmai pentru a impiedica anumite retrageri nefondate, mama minorilor nu a fost de acord cu solicitarea mea, pretinzand ca ea este administratoarea bunurilor copiilor.
Drept urmare, banii au fost retrasi destul de repede.
Am intrebat la banca daca cele 2 doua conturi au fost deschise prin prezentarea Hotararii Judecatoresti sau au fost deschise de mama doar ca intentie proprie dar banca nu a dorit sa-mi dea aceasta informatie.
In ce fel as putea ataca aceasta situatie, intentia mea ca tata fiind tocmai prezervarea unor sume pe numele copiilor mei, conturi in care ar dori sa depuna si diverse rude ale mele, avand totusi siguranta ca la 18 ani copiii vor putea beneficia in integralitate de fondurile respective?
Multumesc
Sulta minori
ContSters257745
Buna ziua!
La divort/partaj am renuntat la o suma destul de importanta din dreptul meu cerand fostei sotii ca la o data fixa ulterioara procesului de divort ... (vezi toată discuția)