avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, stabilirea vinovatiei, durata procesului

De curand, in jurul orei 17:30, indreptamdu-ma spre casa am lovit un pieton beat care s-a angajat in trecere printr-un loc nepermis. Pietonul a trecut prin spatele unei masini care venea din fata, era intuneric si ploua incet. Masina care venea din contrasens m-a orbit pt un moment dupa care m-am trezit cu pietonul in mijlocul drumului , am claxonat, franat insa pietonul nu s-a oprit a continuat sa traverseze si practic mi s-a bagat in fata masinii nemaiputand sa evit contactul. Pietonul, e pensionar si are fractura la un picior si o lovitura la cap care au necesitat operatii. S-a facut testarea cu alcooltestul,pietonul 1,06, eu 0,0.
Cei de la politie mi-au spus ca sunt nevinovat, mi-au dat actele si dovada pt. reparatia masinii.
Personal nu am pretentii de la pieton,masina a avut doar parbrizul spart, insa rudele acestuia ar vrea sa ajungem la o intelegere,sa platesc pe cineva ca si insotitor pentru victima, sa cumpar pampersuri...victima necesita ingrijiri. In cazul in care victima depune plangere impotriva mea, ce sanse au de castig din moment ce politia mi-a zis ca eu nu sunt vinovat si ce ar trebui sa fac. Pot depune in acest caz la randul meu plangere?

Multumesc si astept raspunsul d-voastra cat mai repede pt. a avea liniste.
Cel mai recent răspuns: mihigh , utilizator 17:30, 11 Aprilie 2013
compania de asigurari plateste numai in cazul in care sunteti gasit vinovat in urma unei hotarari definitive a instantei de judecata.
precupmarian a scris:

Rudele au zis ca imi vor cere daune morale, pot sa faca asta? si daca da le va plati rca-ul?


Rudele pot cere daune morale in cuantumul in care considera ele ca li se cuvine. De obicei sunt sume foarte mari. Ramane de vazut daca instanta le vor acorda daune morale si in cuantum. Asiguratorul pe baza politei RCA plateste dauna morala stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
@ precupmarian
intr-o situatie asemanatoare sunt si eu. ce ai rezolvat?
am ignorat telefoanele rudelor si nu am platit la nimeni nimic. cat timp sunt nevinovat nu am de gand sa fac nici un pas. in cazul in care ma vor da in judecata , dupa cum mi-au zis, ii voi da si eu la randul meu probabil pentru pagubele masinii si daune morale.
@ precupmarian
La mine treaba e un pic mai simpla din punct de vedere medical. Dupa 2 zile au externat pietonul, dar are nevoie de 45 de zile de ingrijiri medicale la pat. Eu am cheltuit vreo doi bani pentru ca suntem consateni si ceva rude, insa asta doar ca am vrut eu, omeneste. Politia mi-a dat actele si mi-a spus sa imi vad de treaba ca sunt nevinovat. Mentionez ca pietonul era beat manga si mi-a aparut brusc in fata masinii de pe contrasens.
Dar am informatii ca ar pretinde despagubiri pe baza faptului ca medicul i-a zis ca e caz penal (medicul nu stia ca pietonul poarta toata vina si era cu alcoolul in vena si si-a batut si el gura). Poate asa e si in cazul tau.

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie soldat cu victima - art. 59, alin. (2) din oug nr. 195/2002 SebastianP SebastianP Am intrat in intersectie pe verde. am schimbat directia de mers spre stanga. Nu am vazut un scuter venind de pe contrasens (acum din dreapta) si a rezultatul ... (vezi toată discuția)