avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta mea prietena m-a dat in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta mea prietena m-a dat in judecata

Buna,

Situatia este urmatoarea:
Doi copii nascuti dintr-o relatie de concubinaj. De curant mama copiilor a depus o actiune de judecata pentru obtinerea pensie de intretinere in judetul Salaj (judet "neutru").
Pana in vara lui 2011, tatal biologic le vizita ori de cate ori venea in tara si le trimitea bani regulat de mai bine de 4 ani, dar nu avea nici o obligatie judecatoreasca sa plateasca pensie alimentara. El are la randul lui familia sa si mama copiilor nu a dorit sa ii creeze probleme in acest sens. Din toamna aceluiasi an tatal in baza faptului ca mama copiilor nu-i mai permite sa aiba vesti despre copii si nici nu-l mai lasa sa-i vada, a decis sa nu mai dea nici un ban, dar este dispus sa le trimita din nou lunar o suma de bani in functie de veniturile sale, cu conditia sa-si poata vedea copii (fie chiar si pe teritoriul Romaniei)
Domiciliul tatalui este in Romania dar de cativa ani locuieste in strainatate si este citat sa se prezinte la tribunal in ianuarie.

Intrebari :
1) pârâtul poate cere o alta data de infatisare ?
2) pârâtul poate angaja un avocat sa-i reprezinte interesurile ?
3) pârâtul poate cere ca dosarul sa fie transferat intr-un alt judet, din cauza ca bunica copiilor a lucrat ca grefiera in acelasi tribunal ?
4) care sunt demersurile sau etapele unui astfel de proces si cat poate dura ?
5) în tara pârâtul nu are nici o proprietate si nici un venit. Pensia de intretinere se calculeaza pe veniturile fixe obtinute in afara tãrii ?

Multumesc anticipat pentru timpul acordat
I : A existat vreo actiune de tagada a paternitatii?
R : NU

I : Ati dat vreo declaratie ca recunoasteti copiii?
I : Ati cazut de acord asupra numelui de familie al acestora?
I : Au fpst schimbate certificatele de nastere?

R : Am facut o declaratie la notar prin care am recunoscut ca fiind tatal copiilor si prin care am precizat ca doresc ca acestia sa-mi poarte numele de familie. Acel act l-am facut in perioada cand ambii copii aveau nume de familie diferite. Cum am mai spus astazi cred ca ambii copii i-mi poarta numele de familie insa nu sunt sigur 100% deoarece nu am putut consulta actele lor de nastere.
LysBordelais a scris:n
nmedieribucuresti a scris:n
nEu sugerez ca inainte de a incerca sa va aparati sa incercati o solutionare pe cale amiabila a disputei mai ales ca , inteleg ca sunteti de acord sa platiti pensie alimentara. Faceti mai bine o intelegere in fata unui mediator, prezentati-va cu ea la tribunal si evitati astfel lupta in justitie. Banii de pe cheltuielile cu procesul ii puteti folosi in beneficiul copiilor.n
nnI-mi puteti spune in cateva cuvinte care sunt avantajele atunci cand se face apel la un mediator si care sunt obligatiile partilor in cazul unii astfel de actiuni ? Vreau sa stiu daca reclamanta poate fi pedepsita legal pentru nerespectarea hotararii luate in fata unui mediator pentru ca sincer m-am saturat sa trebuiasca sa raspund prezent doar cand are nevoie de bani. Cat despre cheltuielile procesului sunt de acord cu DVS.nnMultumesc anticipat pentru timpul acordat

n
nn

Avantajele acestei proceduri ar fi: confidentialitate (va veti spala rufele in familie nu in public), costuri reduse, rapiditate, reducerea stresului generat copiilor de razboiul parintilor, neimpunerea unei solutii de catre judecator (veti stabili Dvs solutia cu sprijinul mediatorului). Prezentarea argumentelor mai pe larg o puteti citi aici [editat]
Referitor la posibilitatea pedepsirii conceptul de mediere presupune gasirea unei solutii acceptate de ambele parti, deci nu este o hotarare a altcuiva care sa poata fi contestata sau nerespectata. Totusi dupa semnarea acordului puteti merge in instanta pentru a consfinti intelegerea.
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)
Caz civil de vizitare a minorilor danyboldea danyboldea Buna ziua! Am si eu o intrebare: sotul meu a mai fost casatorit si in urma casatoriei au rezultat 2 minori (in prezent 7 ani si respect 10 ani) Fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Hotarare instanta stabilire pensie de intretinere leonora leonora Buna seara. In timpul procesului de divort,se cere de catre reclamant incredintarea minorului si stabilirea pensiei de intretinere a acestuia la nivelul ... (vezi toată discuția)