avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor....uzucapiune sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor....uzucapiune sau nu ?

in 1988 cu chitanta de mana am luat o casa in buc , am locuit si locuim in casa , mutatie facuta impozit platit la zi ,apa gaze toate pe numele nostru , renovare , consolidare iar persoana cu care am facut chitanta a murit in 2008 iar anul acesta au aparut mostenitorii .......:O , riscam sa ne trezim in strada ?? multumesc !!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 00:50, 13 Aprilie 2013
buna seara , sunt 6 mostenitori si am aflat ca au facut succesiunea dupa ce a venit la adresa noastra o hotarare de plata a sultei din partea a 4 mostenitori celorlalti doi , cei 4 recunosc chitanta pe care am facut-o in 1988 si vin ca martori pt noi ....o hotarare care sa tina loc de cv avem sanse ? cu jonctiunea posesiilor avem doar 26 de ani....noi ocupam de 22 imobilul , pe chitanta scrie : vand 2 cam , baie , buc ,vecinii si achitat integral si 4 martorii dar acestia nu mai traiesc.....este foarte complicat...de evacuare nu a venit nimic pt ca noi nu existam in nici un dosar , s-a facut pe ascuns succes nici cei 4 mostenitori nu stiau , cei doi au testament facut de un mostenitor ,la 87 ani a facut test ,care e mort dar nu a facut test dupa proprietar.....este foarte complicat dar mai asteptam 1 din cei 4 mostenitori deoarece este momentan plecat sa mergem la un avocat impreuna....am avut un avoc dar nu a urmarit interesul nostru.....daca ma intelegeti !



Cine a facut testament la 87 de ani? Proprietarul din acte al bunului imobil cumparat de dvs. prin chitanta de mana? Explicati mai bine speta.
Pentru uzucapiune trebuie să vă judecați cu adevăratul proprietar (sau proprietari) - ceea ce e destul de dificil - și trebuie să fie îndeplinită condiția posesiei sub titlu de proprietar acea perioadă de timp.

După părere mea problema se rezolvă mai ușor printr-o acțiune în care să cererți o hotărâre care ține loc de contract de vânzare-cumpărare (având în vedere faptul că acea chitanță de mână are valoare de antecontract), decât să cereți constatarea dobândirii proprietății prin uzucapiune.
Intamplator,din 1992 pana in 2012,m-am judecat in Brasov pentru uzucapiune.Tot cu chitanta de mana cu martori cu jonctiunea posesiei cu plata impozitului cu tot ce trebuie.Doar ca eu eram mostenitoarea de drept .Eu nu am avut avocat,nu prea ma prezentam la proces,oarecum nu aveam incredere ca voi avea castig de cauza.Din fericire am castigat.Imi pare rau sa va descurajez,dar va fii un proces lung,si fara prea multe sanse de reusita.Spun asta pentru ca regasesc aceleasi date.
la 87 de ani a facut testament unul din mostenitori- sotul surori mamei persoanei cu care am facut chitanta de mana, cea cu care am facut chitanta nu avea titlu si nici succes dupa mama care a murit in 1984 aceasta avand titlu de proprietate la data decesului ....iar in testament sunt copii( 2) celui de 87 de ani.
am descoperit ordinul prefectului din 1991 legea 18 , se aplica si in acest caz , pana in 1989 asa s-au vandut casele si terenurile . multumesc mult pt raspunsuri !
cred ca se regasesc multi in pov mea ca asa se facea vanzarea si prostii adica noi am acceptat si am stat degeaba 22 de ani....hotarare care sa tina loc de cv cu 4 mostenit care recunosc chitanta cred ca avem macar o sansa, am dat bani si stam si acum acolo ....
cu uzucapiune cred si eu ca e un pic imposibil deoarece nu sunt 30 de ani nici cu jonctiunea posesiilor....cu ordinul prefectului -act de proprietate emis pe cale administrativa nu stiu exact daca ne incadram si daca se aplica si la modalitatea de dobandire ... chitanta de mana :-/


Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. Imparatul Imparatul B(sotul), casatorit cu A(sotia), primeste acuma 50 de ani prin testament de la parintii lui(lui B) o casa. Intre timp B moare, dar A se recasatoreste cu C(noul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)