Am inchiriat la inceputul anului un apartament printr-un contract pe 1 an de zile. Contractul avea o clauza de reziliere, care in contract aparea asa: "Intreruperea prezentului contract de inchiriere se va putea face de catre oricare dintre parti cu un preaviz scris de cel putin 30 zile".
In baza unei relatii foarte bune cu chiriasul, am facut greseala sa dam acest preaviz telefonic, si nu in scris. Am parasit apartamentul in urma cu 2 luni si jumatate, urmand sa primim garantia platita la semnarea contractului, dupa ce apar ultimele facturi de la gaz si curent.
Intre timp proprietarii ne-au spus ca nu sunt de acord sa ne dea garantia inapoi intrucat nu am stat 1 an de zile. Momentan nici nu ne mai raspund la telefon.
As vrea sa stiu daca neavand acel preaviz trimis in scris am vreo sansa sa-mi recuperez banii si in ce masura este penibil sau fara rost sa merg la politie sa ii reclam, respectiv la administratia financiara (stiu ca nu au declarat contractul si noi nu am primit niciodata o dovada scrisa a platilor lunare).
In conditiile in care nu ati respectat clauza asumata contractual de a notifica oficial intentia de reziliere contract,slabe sanse de reusita pentru hotarare favorabila dvs