avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tatal in ccc 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tatal in ccc 2 ani

buna.ziua.situatia noastra e urmatoarea: sotia mea e din republica moldova si a ramas insarcinata si nu a lucrat inca in romania (nici macar o luna).momentan e co-asigurata la mine.mentionez ca eu vreau sa aplic pt ccc si cic si indeplinesc toate conditiile pentru acordare.intrebarea mea e daca pot intrat in ccc si cic cu prima zi dupa nasterea copilului sau doar dupa 42 zile?nedumerirea mea e evidenta pentru ca de la primarie mi s-a spus ca doar dupa 42 zile desi eu stiam ca pot intra chiar dupa nastere datorita faptului ca sotia nu a avut venit impozabil si nici lucrata macar o luna si deci nu are drept la concediu maternitate.va rog un raspuns.cu stima, adrian radu
Cel mai recent răspuns: RaduAdi , utilizator 13:24, 2 Ianuarie 2013
buna tuturor si la multi ani.fie ca 2013 sa va aduca lumina, sanatate, impliniri.

am ajuns si la ajps mures si mi s-a spus ca intr-adevar trebuie sa astept 42 de zile dupa nastere pentru a mi se plati indemnizatia pentru crestere copil.din ce am inteles de la doamna de la ajps mures, pot intra in concediu crestere copil si sa mi se suspende cim oricind dar ca plata indemnizatiei se va face incepand cu ziua 43 dupa nastere si ca mai bine e sa lucrez pina la implinirea celor 42 de zile ca altfel raman neasigurat.doamna a zis ca pot iesi chiar si azi in concediu dar ca raman neasigurat pina se implinesc cele 42 de zile.cine ma poate ajuta cu 2-3 informatii?

1.cele 42 de zile postnatale sint calendaristice daca nu ma insel?
2.am cititi undeva ca se ia in calcul inclusiv ziua nasterii in cele 42 de zile si ca daca de ex depun dosarul dupa 41 de zile de la nastere nu ar fi vreo problema.daca sotia mea a nascut in 14 decembrie 2012, 42 de zile se implinesc in 25 ianuarie 2013 si deci in concediu si indemnizatia se va primi cu 26 ianuarie?
3.care ar fi pasii si cum imi recomandati sa fac?de ex sa fac cererea pentru suspendare cim si sa intru in concediu cu 26 ianuarie si tot in 26 sa depun dosarul pentru indemnizatia crestere copil?sau dosarul se poate depune mai devreme cu 10 zile de implinirea celor 42 de zile?

sper ca am fost totusi destul de clar.astept niste raspunsuri si niste recomandari.va multumesc din inima.la multi ani

cu stima, adi radu
1. Deoarece raspunsul data de AJPIS este incorect incercati sa puneti intrebarea pe e-mail si la ANPIS, la anps@prestatiisociale.ro

2. Cele 42 de zile sunt calendaristice.

3. In cele 42 de zile de la nastere intra si ziua nasterii.

4. - Deoarece mama poate sta acasa cu copilul dvs. puteti solicita direct stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica nu veti mai suspenda CIM, veti lucra si veti primi salariu si veti mai primi, de la stat, si stimulentul de insertie in fiecare luna.

5. Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC sau de stimulentul de insertie.
va multumesc din inima pentru promptitudine.cu stima, adrian radu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie fara ccc Claus1500 Claus1500 Buna ziua, Am o intrebare legata de acel stimulent de insertie acordat pana la 2 ani; pot aplica pentru acest stimulent de 500 ron fara a incepe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil acordat tatalui mihailccc mihailccc Buna ziua, Am o nelamurire referitor la acest concediu si anume dupa nasterea copilului in cit timp se pot depune actele pentru obtinerea concediului in ... (vezi toată discuția)