avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje

Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca vecinul de dedesubt nu m-ar fi atentionat ca are o pata pe tavan, la mine fiind uscat). Am chemat urgent un instalator si am inlocuit tevile (tur-retur), una din vechile tevi fiind fisurata sub nivelul pardoselii, totul pe cheltuiala mea. As vrea sa stiu daca pot solicita asociatiei restituirea cheltuielilor pentru aceasta reparatie. Mentionez ca am chitanta doar pentru materialele necesare reparatiei, nu si pentru manopera. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gabi_69 , utilizator 17:08, 25 Ianuarie 2013
Lasa casiera care face pe administratora . Vorbeste cu presedintele, scrie o cerere oficiala la care sa atasezi chitanta in copie xerox.
Multumesc, asa voi face. Cererea probabil ca o vor inregistra cu numar undeva, nu? Banuiesc ca vor sa se eschiveze de la plata cheltuielilor deoarece asociatia este foarte mica (este vorba de doar cele 3 scari ale unui bloc de 4 etaje cu cate 10 apartamente pe scara, deci 30 de apartamente in total). Apropos, deoarece asociatia este foarte mica, programul asociatiei este foarte redus, doar ultimele doua vineri din luna pot fi gasiti la sediu...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
gabi_69, utilizator
Poate ca intrebarea mea este mai de incepator, insa cum ati putut opri caldura doar pe o bucata din tronsonul comun?
A fost si la mine o situatie asemanatoare, insa a fost oprita pe tot tronsonul. Daca exista si alta posibilitate, as dori sa o stiu, astfel in cazul unei asemenea defectiuni sa nu mai trebuiasca toti de pe tronson sa stea fara caldura.

Si eu cred ca cel putin pentru suma la care aveti acte ar trebui sa va deconteze. Pentru restul...depinde de ei, intr-un final e munca la negru.

Multumesc.
Nici nu am pretentie sa-mi deconteze manopera (100lei), instalatorul mi-a fost recomandat de cineva, am fost multumit ca a lasat balta alte lucrari si a facut-o pe a mea, insa costul materialelor, circa 230lei as vrea sa pot sa-l recuperez. In legatura cu tronsonul de apa calda (caldura), la noi in bloc este conducta principala, pe care este si ceasul care inregistreaza consumul, apoi se ramifica in mai multe coloane mai mici, una pentru baia principala, alta pentru bucatarie si living, alta pentru dormitorul 2-3 etc, deci e facut destul de inteligent, zic eu, nu trebuie sa stai fara caldura in plina iarna in tot blocul in urma unei avarii pe una din coloane.
Puteti sa discutati cu presedintele dar sansele de a va plati sunt minime conform legii.
Poate repet, dar dumneavoastra trebuia sa anuntati imediat administratorul sau presedintele nu casierul asociatiei.
Este posibil sa-l convingeti pe presedinte ca ati facut o reparatie dar eu ma intreb ce s-ar intampla cu gestionarea si administrarea asociatiei daca ar apare zilnic la asociatie cate un proprietar si-ar prezenta un bon fiscal sau o factura cerand ca asociatia sa-i dea banii spunand ca a reparat o instalatie comuna. Nu este normal. Trebuie anuntat administratorul si acesta, instalatorul asociatie sau un membru al comitetului alearga la subsol si inchide robinetii. Nu proprietarii.

Alte discuții în legătură

Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la nivelul tavanului la ultimul etaj ? flori_d flori_d Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele. Din constructie exista tevi de caldura amplasate la circa 15 cm de tavan. Fiind la ultimul etaj si fiind ... (vezi toată discuția)