avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje

Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca vecinul de dedesubt nu m-ar fi atentionat ca are o pata pe tavan, la mine fiind uscat). Am chemat urgent un instalator si am inlocuit tevile (tur-retur), una din vechile tevi fiind fisurata sub nivelul pardoselii, totul pe cheltuiala mea. As vrea sa stiu daca pot solicita asociatiei restituirea cheltuielilor pentru aceasta reparatie. Mentionez ca am chitanta doar pentru materialele necesare reparatiei, nu si pentru manopera. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gabi_69 , utilizator 17:08, 25 Ianuarie 2013
Cautati-l pe presedintele asociatiei si stati de vorba cu el.
Spuneti-i de Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, de HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii, de acordul de asociere care se gaseste in dosarul de infiintare al asociatiei dv. unde este descrisa proprietatea comuna care cuprinde si tevile verticale dintre apartamente.... si aratati-i chitanta de materiale folosite la reparatie.

Iar casierei, daca isi exprima o parere, de asemenea sugerati-i sa citeasca legile dupa care se administreaza un condominiu.

HG. 1588/2007:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
@adriantot,
Asociatia este mica si nu are un instalator, presedintele asociatiei are serviciu, nu-l gasesti cat ai bate din palme, eu sunt nou in bloc, inca nu-i stiu bine pe cei de la asociatie, problema am considerat ca este destul de grava asa ca am intervenit urgent, nu am lasat de azi pe maine, c-o fi, c-o pati... Eu il invit la mine sa vada lucrarea, doar n-o sa-si imagineze ca m-am apucat de nebun sa-mi schimb jumatate din coloana, sa-mi fac gauri in pardoseala si sa-mi sparg gresia din baie.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
Am ajuns in sfarsit la asociatie. Am impresia ca administratora si presedinta sau sunt rau intentionate, sau sunt batute in cap. O tin una si buna ca aceste coloane nu sunt proprietati comune, comune sunt casa scarii, beciul si acoperisul, si cam atat in viziunea lor. Cum nu am avut chef sa discut mult cu ele in contradictoriu le-am dat cererea de restituire a banilor pe materiale si copia dupa bonul fiscal si am solicitat un numar de inregistrare pe care mi l-au dat dintr-un registru. Ma indoiesc foarte mult ca voi rezolva ceva, macar stiu ca am incercat. Multumesc tuturor care mi-au dat un sfat si va doresc tuturor sarbatori fericite!
Am revenit cu ultimele detalii. In urma solicitarii restituirii cheltuielilor necesare inlocuirii tevii, s-a aprobat restituirea acestora, aceasta scazandu-se din factura pe decembrie, mai putin manopera (nu am avut factura). Multumesc tuturor pentru sugestii, in special lui johnpescar (pentru ideea cu cererea oficiala...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la nivelul tavanului la ultimul etaj ? flori_d flori_d Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele. Din constructie exista tevi de caldura amplasate la circa 15 cm de tavan. Fiind la ultimul etaj si fiind ... (vezi toată discuția)