avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rotunjirea sumelor trecute in declaratiile fiscale!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rotunjirea sumelor trecute in declaratiile fiscale!

Cum se trec sumele reprezentand impozite, taxe si alte sume datorate bugetului general consolidat in declaratiile fiscale( 100, 101, 300, 701,etc.) conform art.I,pct.4 al O.G.20/2005 ? Trecem la suma datorata( din decl.100 ) suma fara rotunjiri care iese din calcul si care s-a platit cu O.P. ori suma rotunjita care nu este acelasi cu suma platita cu O.P., deoarece in programul nou al decl.100 var.1.3 emis recent de Finante la suma platita apare automat suma rotunjita, chiar daca trecem o suma nerotunjita la suma datorata?
Si daca trecem la suma datorata suma rotunjita care nu este acelasi cu cel care apare in contabilitate si pe O.P.(nerotunjita), cum inregistram in contabilitatea noastra diferentele rezultate din aceste rotunjiri?
Nu mi se pare "corect" sa se treaca sumele rotunjite in contabilitate.Parerea mea e ca in contabilitate sumele se inregistreaza pana la ultimul leu, in declaratii se declara la fel la suma datorata pana la ultimul leu, suma de plata rotunjindu-se iar plata sa se faca cu sumele rotunjite (astfel incat sa nu apara diferente in fisa pe platitor de la AF) si in contabilitate sa se regleze cu venit sau cheltuiala cu banca:
De ex. 421=444 15600
444=5121 15600
665= 5121 400
Voi ce parere aveti?
Scuze pt acel 665... vroiam sa scriu un 6588
Problema s-a transat de curand, cand ANAF a binevoit in sfarsit (dupa ce contabilii harnici au apucat de au depus declaratiile si/sau au platit sumele datorate) sa aduca lamuriri la aceasta masura luata fara nici un rost in conditiile in care se trece la leul greu(dpdv contabil) incepand cu luna iulie 2005: sumele datorate se rotunjesc la 1.000 lei prin trecerea pe 473 a diferentelor iar la sfirsitul anului soldul contului 473 se trece pe venituri sau pe cheltuieli in functie de caz. Important: sumele care se rotunjesc sunt sumele totale din CENTRALIZATORUL statelor de plata, nu se rotunjesc sumele la fiecare salariat. La celelalte declaratii: pensii, somaj, sanatate nu se rotunjeste nimic nici pe anexele A1.. Cap1..si nici pe A2.. Cap2.. sau ce declaratii vi se mai cer la sanatate. Comisionul la ITM, deasemenea nu intra la rotunjiri, nu face parte din Bugetul General Consolidat si nici impozitele locale. Se mai rotunjesc deasemenea impozitele cuprinse in Declaratia 100, 300 si ce tine de impozitele si taxele ADMINISTRATE de Finante prin ANAF.
In sfarsit au adus precizari, dar ce ne facem daca ordinele de plata le-am depus deja in banca pe sumele fixe, nu rotunjite ?
am avut rambursare de tva si in fisa de platitor dif dintre suma rotunjita si cea reala mi-a considerato ca datorie la care imi calculeaza si majorari,deci cred ca este corect sa nu aiprobleme
cu fisa , sa declari suma rotunjita'ca ai platit in plus cateva sute de lei nu declanseaza dobanzi si penalitati
geta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 101 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Am urmatoarea situatie:(pierdere total an 2009) tr I pierdere tr II profit am inreg 691=4411 430(in cotab) in decl 100 430 achitat 430 tr III ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2009 pierdere 2008 simomagda simomagda Ajutor pt.urmatoarea situatie 1. pierdere 2008 2.trim.i 2009 -pierdere trim.ii 2009 -pierdere - se declara impozitul minim 717 lei trim.iii ... (vezi toată discuția)
Rotunjirea sumelor datorate ContSters155247 ContSters155247 D-na administrator al asociatiei din care fac parte, are obiceiul de a rotunji suma finala de plata. De exemplu, daca la caldura am 23,46 lei, dumneaei ... (vezi toată discuția)