avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte de stare civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte de stare civila

Buna seara,
Care e procedura pentru obtinerea unui original al certificatului de casatorie cu mentiunea divortat? Unde ma pot adresa? De cat timp (aproximativ) e necesar pentru eliberarea acestui act? In mod normal ar fi trebuit sa fiu in posesia acestui act ( 5 ani de la divort).
Aceleasi intrebari pentru obtinerea certificatul de nastere cu mentiunea "divortat". Unde trebuie cerut? Ce documente sunt necesare pentru eliberarea acestuia?
Certificatul de nastere cu mentiunea "divortat" poate inlocui certificatul de casatorie in dosarul pentru obtinerea cetateniei? Care e motivul pentru care certificatul de casatorie in original e cerut la dosar, desi hotararea de divort a fost pronuntata si e definitiva? In mod normal acesta ramane la dosarul de divort. Este posibil ca avocatul care a pledat divortul sa nu fi trimis dosarul la primaria orasului natal pentru mentionare in certificatul de nastere?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dv-stra
Catalina
La instantele brasovene, niciodata nu s-a cerut originalul certificatului de casatorie, copia acestuia fiind suficienta!!! asa ca, stimate colega vasvas, eu nu induc oamenii in eroare, eu practic meseria asta de 10 ani, nu de ieri si ceea ce spun, spun din experienta, nu din carti... Aplicarea neunitara a procedurii civile nu-mi este imputabila, asa incat afirmatiile dumitale, la adresa mea, nu au suport. ;)
Ok, dar nu e tocmai legal cum procedeaza instantele!
Si daca nu e legal si avocatul userului a procedat bine, noi ii spunem din experienta ca avocatul lui a gresit!?? Cand nu e asa!?
ADica si daca instantele ar proceda astfel intr-o anumita zona, e normal sa-i spunem omului cum zice la carte, ca altfel... se pot multe pe langa carte, stim si noi!
www.avocatnet.ro/content/for...

CHiar daca nu are o logica si imi pare o mare tampenie sa trebuiasca sa depui originalul certificatului, mie asa imi pare ca zice la procedura. Si in deciziile alea de indrumare.
Cum spunea acolo Nicoleta, extractul inseamna o copie oficiala (adaug eu) dupa un act aflat intr-un registru. Exact acelasi lucru e si certificatul de stare civila, este un act care confirma cele inscrise in actul de stare civila... este un act care certifica cele ce apar mentionate in registrul de stare civila...
Pe marginea lui nu se specifica divortat, ci in actul de nastere din registru se scrie asta, dar nici nu e logic sa ramana aiurea, pe la oameni care nu mai au dreptul sa-l foloseasca...

Oricum, parerile sunt impartite, discutia e lunga...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)