avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită schimbarea proprietarului unei creante din 3 in 3 ani, ...
Discuție deschisă în Executare silită

schimbarea proprietarului unei creante din 3 in 3 ani, intrerupe prescrierea?

In 1999 am luat o tzeapa de la un tip ce s-a prefacut ca vrea asociere pe firma, in fapt fiind camatar mascat. Din 2002, in urma unei hotarari, creanta a fost validata si debitorul si-a exercitat toate drepturile pentru executare silita nereusind nimic din motive materiale. In 2005 s-a terminat. A mai existat un proces terminat in 2007, fara efecte. Din 3 in 3 ani schimba proprietarul, considerand ca de la data schimbarii titularului creantei prin vanzare-cumparare notariala, cu anuntarea acestei modificari printr-o notificare, porneste un nou termen de 3 ani. Cum imi dau seama daca creanta este prescrisa sau nu? In acest moment a dat o procura unui membru al unui renumit clan, specializat in asa ceva, prin care, "creditorul" se angajeaza sa ii cedeze 70%, (teoretic 3500 dolari transformati in lei, echivaleaza la ei cu peste 500 milioane lei vechi), urmand ca pana in februarie, inainte de a expira cei 3 ani de la ultima schimbare de titular, sa schimbe iarasi titularul creantei prin contract de vanzare-cumparare. Notificarea prin care anunta ca s-a schimbat proprietarul, intrerupe prescriptia, sau? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
georgetta9, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgetta9 , utilizator 12:49, 17 Ianuarie 2013
Nu se intrerupe prescriptia prin cesiunea de creanta.

Doar daca s-a inceput o executare silita prin executor judecatoresc, executare silita care s-a finalizat printr-un proces verbal prin care s-ar fi constatat de executor ca nu aveti nici un bun in proprietate s-ar fi intrerupt prescriptia.

S-au daca ati facut plati in interiorul termenului de prescriptie s-ar mai intrerupe termenul de prescriptie.

Daca nu este vorba de asa ceva s-a implinit termenul de prescriptie.
multumesc, cunoscuta poveste a boschetarului am mai publicat-o acum cativa ani, acum mi-am recuperat parola ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
georgetta9, utilizator
cam asa se prezinta situatia in tot istoricul ei, exclusiv plangerile mele penale referitoare la amenintari! va rog din suflet un raspuns concret, vis a vis de aceste date, este sau nu este prescrisa? mai am un pic si fac congestie cerebrala:((

2000 – 30 martie = contract de imprumut (pt asociere)

2002 –30 mai = sentinta civila nr. (investita cu formula executorie)
2002 – 16 sept. = decizia civila de recurs nr. TB

2003 – 14 martie = PV executare silita fara consecinte
2004 – 28 februarie = o poprire

2005 – 18 noiembrie = banci citate

2006 – 24 martie = cesiune creanta IC lui LE
2006 – 24 noiembrie = incheiere jud. S. 5
2007 – 24 mai = Decizia Recurs

2010 – 05februarie cesiune L.E lui I. C.
2010 – 25 februarie notificari, schimbare nume si suma

2012 – decembrie procura de imputernicire data unui membru al unui clan renumit

La fiecare cesiune declara pe proprie raspundere ca nu este prescrisa cf. Art. 1392

Despre stramutarea creantelor si altor lucruri necorporale
Art. 1392
Cel ce vinde o creanta, sau orice alt lucru necorporal, este dator sa raspunda de existenta sa valabila in folosul sau, in momentul vinzarii, desi vinzarea n-ar cuprinde aceasta indatorire de raspundere.

ce inseamna banci citate ?
In 2007 recurs s-a facut impotriva incheierii de executare sau despre ce e vb ?
Cel putin din 2007 curge un alt termen de 3 ani si din cate ziceti n-a fost intrerupt.
Plangerile penale nu au legatura cu creanta , deci acest termen de 3 ani, nici suspendat n-ar fi.
Daca va fi cazul, puteti contesta executarea si puteti invoca exceptia prescriptiei dreptului la actiune si exceptia perimarii.
Multumesc, m-ati mai linistit! in 2007 a fost recurs la executare, pentru ca desi a existat o hotarare prin care era deja prescrisa, ea a fost repusa pe rol. De atunci nu s-a mai intamplat nimic, decat acum cand a dat o procura unor rromi de clan specializat in asa ceva pe considerentul ca nu este prescrisa. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

Alte discuții în legătură

Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe biancca biancca Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, ... (vezi toată discuția)
Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)