in 2010 s-a platit taxa judiciara de timbru pt un proces de partaj. partajul s-a incheiat cu o mediere si o tranzactie depusa la judecatorie. la pronuntarea deciziei s-a cerut si restituirea taxei de timbru. Nu se restituie taxa de timbru...etc si culmea se invoca art din legea medierii care spune ca "la cererea partii interesate se restituie taxa de timbru". decizia nu este inca redacatata, info sunt doar cele de pe saitul judecatoriei. ; apoi am vb cu un avocat ce-mi spunea ca GUVERNUL PONTA a dat o lege care opreste toate aceste restutuiri de taxa de timbru (prevazute in cpp, legea medierii si probabil si alte legi marunte). nu mai inteleg nimic. va rog daca poate cineva sa ma lamureasca.
in mai 2012 s-a suspendat actiunea de partaj pt solutionare cerere de interventie, in oct 2012 repunere pe rol, 5 nov mediere depusa la instanta (era si zi de infatisare prima dp repunere pe rol) si pronuntare 23 nov 2012
Daca depunerea acordului de mediere s-a facut dupa 1 octombrie nu mai puteti solicita restituirea taxei de timbru, fiind vorba de un partaj.
Partaj
verde54
As dori sa stiu, daca in cazul unui divort pot face partaj pe un singur bun care are o anume valoare sau legea ma obliga sa fac partaj pe toate bunurile facute ... (vezi toată discuția)