avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce sanse de castig am daca fac contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce sanse de castig am daca fac contestatie

buna ziua,vreau sa fac contestatie la un pv de circulatie cica as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului la trecere cu nivel cu cale ferata.mentionez ca afara era viscol si in fata mea a trecut un autobuz ratb deasemenea trecerea peste calea ferata se face foarte incet si pe timp de vara ca sunt niste cratere imense.domnul politist a inceput prin a ma verifica de la itp asig omolog.folie si cauciucuri de iarna la care am fost ok dupa toate astea a dispus retinerea permisului pe 90 zile lucru care ma darmat asta fiind jobul meu.mentionez ca nu exista filmare si nici martor trecut pe pv ,iar eu am un martor ca in momentul treceri lumina era alb intermitent#-o ce sanse am ????multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:51, 20 Decembrie 2012
multumesc pt raspuns,dar am inteles ca dupa ce le duc un certificat de grefa imi returneaza permisul nu o dovada dar la urma urmei e buna si aia nu mai sa pot merge la munca,am fost azi 17.12 la judecatorie si am facut contestatie in care am mentionat ca am un martor si permisul este singura sursa de venit....acum astept cica pe miercuri am acel certificat#-o
Si daca nu soliciti dovada? Daca nu conduci pe perioada suspendarii cu toate ca ai facut plangere la judecatorie, se considera ca ti-ai facut sanctiunea sau iti mai da 3 luni, ca-n Maramures?
Eu n-am solicitat permisul, nici dovada, n-am condus si dupa cele 3 luni mai trebuie sa stau 3 deoarece in calculatorul politiei permisul e valid doar pt ca am facut contestatie in instanta, nevazand inregistrarea radar. Voi sta 6 luni pe dreapta. E dreptate? Consider ca mi-a executat sanctiunea. ma pedepsesc de ce am indrajnit sa contest?
Returnarea permisului de conducere in urma prezentarii certificatului de grefa este valabila pana la solutionarea cauzei aflate pe rol.Trebuie sa intelegeti ca daca contestatia dvs. nu este admisa, adica pierdeti procesul , permisul este suspendat de drept de la data la care hotararea a devenit irevocabila.Precizez ca in urma prezentarii certificatului de grefa la politia circulatie vi se returneaza permisul de conducere.Practic, beneficiati de o amanare a suspendarii permisului pe perioada desfasurarii procesului.
Banuiesc ca in contestatia formulata ati solicitat si anularea pedepsei complementare a suspendarii permislui de conducere.

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)