avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua! Am si eu o intrebare.Astazi 17.12.2012 trebuia sa ma intorc la serviciu dupa concediul de crestere a copilului pana la doi ani. Mentionez ca lucram ca administrator la o asociatie de proprietari. Presedintele ma astepta cu o decizie in care printre altele spune ca incepand cu data de 18.12.2012 inceteaza contractul de munca cu mine, iar de la aceasta data mi-i se acorda 20 de zile calendaristice de preaviz. Nu am obiectii cu privire la motivul concedierii(nu am atestat), insa tot astazi,presedintele a depus la ITM aceasta decizie , precum si angajarea altei persoane tot pe postul de administrator.Pe scurt, este legal sa imi incheie activitatea fara sa ma lase sa imi fac zilele de preaviz si sa angajeze alta persoana pe acelasi post? va rog sa imi spuneti ce am de facut.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 19 Decembrie 2012
am inteles. multumesc mult!
credeti ca are rost sa ma adresez instantei in acest caz?
Da, va trebui sa va adresati instantei de judecata intrucat concedierea dvs nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a fi considerata legala.
multumesc mult!
Bun, si atunci eu ce fac? Ma mai duc la serviciu in preaviz sau nu? pot beneficia de somaj daca m-a concediat cu art.61, lit.D?

Alte discuții în legătură

Restructurare post pana sa intru in ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in mai 2009 am ramas insarcinata,am anuntat angajatorul in scris cu o adresa si cu act de la medicul specialist.In ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)