avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari - Recuperare restante ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari - Recuperare restante intretinere

Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. Sotul supravietuitor a acumulat restante foarte mari la intretinere ~ 30000 lei, fiind obligat prin sentinta judecatoreasca la plata datoriei prin retinerea din pensie a unei rate lunare de 250 lei. In acest fel datoria ar putea fi acoperita in 10 ani, dar in continuare nu-si plateste cotele de intretinere, contributia la fondul de rulment si la fondul de reparatii, astfel ca datoria in loc sa scada, creste.
Persoana in cauza afirma ca doreste sa vanda apartamentul si din banii obtinuti sa plateasca datoria si sa-si cumpere o garsoniera. Nu poate face acest lucru pentru ca din lipsa banilor nu a putut sa deschida succesiunea, succesiune la care este indreptatit sa participe si fiul sau.
Intrebarea mea este: Ce demersuri ar mai putea face asociatia de proprietari pentru recuperarea datoriei?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 15:21, 17 Iulie 2013
@joha
M-am confruntat personal cu procedura de inscriere a privilegiului imobiliar si am postat pasii pe care i-am facut pentru obtinerea rezolutiei de inscriere a privilegiului imobiliar in Registrul de inscriptiuni si transcriptiuni in cadrul OCPI. Aveti toate detaliile si informatiile in linkul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
ynocentta a scris:

Asociatia de proprietari prin reprezentant legal,pentru asigurarea posibilitatii recuperarii debitului acumulat sa instituie privilegiu imobiliar

AP a actionat in instanta 3 restantieri fara instituirea privilegiului imobiliar.
Cheltuielile sunt destul de mari (onorarii avocat + taxe judiciare pentru dezabaterea unei succesiuni). Prin BVC a fost aprobata suma necesara la capitolul "Cheltuieli de judecata".
Repartizarea acestor cheltuieli s-a facut pe cota parte indiviza si apar pe listele de plata in coloana "Cheltuieli administrative + materiale consumabile".
Intrebarea este: In situatia in care instanta dispune recuperarea restantelor si a cheltuielilor de judecata, dupa recuperare, unde vor fi incadrate sumele achitate de proprietari in avans drept cheltuieli de judecata?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul mort "chiriasul "nu plateste viorica56 viorica56 Buna ziua Am o intrebare mai aparte , o prietena este administrator la o asociatie de locatari si are urmatoarea problema : proprietarul unui apartament ... (vezi toată discuția)
Executare imobil datornici asociatie andreistan andreistan Buna ziua, In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani. S-a luat decizia ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)