avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonante cu carul, legal ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonante cu carul, legal ?

Buna,

Pe scurt:

- Instanta de fond s-a pronuntat pe program vizita minor - sentinta este atacata cu apel de catre reclamant, nu exista inca termen

- In vigoare exista - o ordonanta presedintiala, program vizita minor

- Reclamantul introduce o noua actiune de ordonanta presedintiala ? Este legala, tinand cont ca instanta de fond s-a pronuntat si exista si un program provizoriu ?


Va rog sa imi raspundeti. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 00:40, 21 Decembrie 2012
Stimate domn,
Cred ca nu ati inteles corect problema.
Userul mentioneaza ca exista o sentinta pe fond, cu care respectivul nu este multumit si a facut apel.
Mai exista si o sentinta de Ordonanta, in vigoare. Deci dreptul tatalui nu a fost prejudiciat.
Intrebarea pusa a fost: cate cereri prin Ordonanta poate face acest parinte, daca presupunem ca va amana chiar dansul sine die apelul si in acest timp, depune cereri succesive de program vizita, in special in perioada vacantelor judecatoresti?
Plecam de la ipoteza ca nu s-au schimbat conditiile de la prima sentinta de Ordonanta .
Stimate doamne, Martonze si Ecaterinaa, eu cred ca dvs. aveti o problema cu domnii.
Dar in acest caz ati putea incerca la psiholog.
Daca citeste cineva cele 95 de file, respectiv 22 de file de forum pe care ati inceput sa le scrieti aproape simultan (septembrie-octombrie 2011) fiecare dintre dvs. pe aces site, isi face cruce cu doua maini si ar putea chiar sa ajunga la concluzia ca ar trebui sa va luati de de mana si sa mergeti impreuna, spre linistea si fericirea nepoatei si respectiv a fiicei dvs.

Patrick_ a inteles foarte bine problema si a oferit raspunsul potrivit.

Sigur ca e greu de inteles pentru dvs., intrucat am sensatia ca faceti o confuzie intre copil si butelia de aragaz, altminteri n-ati fi raspusuns (una dintre dvs.) pe un topic alaturat cu citate din Constitutie referitoare la dreptul de proprietate

Cand crestinatatea asteapata nasterea Domnului, e pacat si sa mori. N-ati putea incerca in aceste vremuri sa mai lasati un pic din orgoliile astea nemasurate si sa incercati un armistitiu in razboiul pe care-l purtati de atata amar de vreme (dupa cum rezulta din mesajele dvs. din acest forum)?
Raspund in primul rand dlui Patrick: dumneavoastra ati judecat foarte corect, insa unilateral. Exista insa si situatii, in care sunt valabile exceptiile din legea europeana si un anumit program dat la repezeala, fara administrare de probe si martori poate pune in pericol copilul (din toate punctele de vedere).

Eu intrebam din punct de vedere legal insa, si nu emotional : care este sensul unui proces de fond, cand una dintre parti, obtine aproape tot ce a cerut pe fond prin ordonante consecutive, date la repezeala, fara probe? In afara de faptul ca, copilul este luat de cobai si este pus in situatia de a fi cvasiobligat sa respecte ceva, ce poate nu-i place...fondul nu-si mai are obiectul. Si aici nu vorbesc de situatia in care se cere un singur program provizoriu pana la solutionarea fondului, caz considerat logic si normal.

In cazul meu, pe langa fond (care s-a pronuntat), este vorba de 3 ordonante si de fiecare data se cere ceva de moment, in functie de programul si cheful reclamantului, care nu reuseste sa respecte nici prima ordonanta, dar mai cere de fiecare data noi si noi drepturi.

Dnei Romascanu : nu pierdeti nici o ocazie sa ma insultati personal. Insa, din afara lucrurile pot parea altfel decat din interior. Nu va doresc sa treceti nici o zi, prin ceea ce am trecut ani la rand. Atata timp cat nu cunoasteti cu cine am de a face, va inteleg, ca unele lucruri pot parea absurde. Insa, din feed back-ul pe care l-am primit de mai multe ori, sunt multi forumisti care sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine.
Cat priveste sarbatorile, doresc sarbatori fericite tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)
Cate ordonante presedintiale se pot introduce pe rolul instantei pana la judecarea fondului? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara ! Din pacate sunt nevoita sa revin iar si iar, cu \"surprize\" de natura juridica, la care nu m-am gandit niciodata si pentru rezolvarea carora ... (vezi toată discuția)