avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere - refuzat de banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere - refuzat de banca

Am in "proprietate" un apartament luat prin credit bancar. Contractul de ipoteca, printre altele interzice inchirierea apartamentului. Totusi cum as putea face acest lucru, catre o societate comerciala, astfel incat dansii sa isi poata inregistra cheltuielile in contabilitate?
Am fost refuzat prima data la ANAF, pt ca in CF scria interdictie de inchiriere (n-am observat), iar cerand de la banca dreptul de inchiriere mi-a fost refuzat.

Idei?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:56, 11 Februarie 2009
#-o...mergeti la banca si sigur o sa va dea voie sa inchiriati...pai gaNDITI-VA CA ASTFEL BANCA SE ASIGURA CA AVETI venituri ca sa va achitati creditu mai ales avand in vedere criza cu care dam piept...
pai tocmai asta este. am trimis un act adresat bancii, prin care cer sa imi dea voie sa dau in chirie apartamentul. Am justificat cererea cu faptul ca din chirie intentionez sa platesc rata. Cu toate astea dansii au refuzat acest favor. Voci interne din banca zic ceva de dreptul chiriasului de a sta in locatia respectiva, care eu nu inteleg de ce este o problema, daca se stipuleaza in contract ca trebuie sa plece din locatie intr-un anumit termen de la data anuntarii, atunci care ii buba?

Doamna contabil davideg: daca intocmesc contract de comodat, nu pot sa obtin decat banii de reparatii si intretinere. ceeace nu este de ajuns, pararea mea. Sau atunci ar trebui sa adun cheltuieli si reparatii fictive in fiecare luna care sa-mi egaleze suma dorita pentru chirie. Firma la care vreau sa inchiriez nu este a mea!

astept in continuare idei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
kamikz, utilizator
sa inteleg ca nu prea exista variante pentru problema pusa de mine?
faptul ca banca nu va permite inchirierea apartamentului este cel putin curios daca nu abuziv. in primul rand va ingradeste nejustificat dreptul de folosinta ceea ce in principiu este chiar impotriva bunelor moravuri. apoi va interzice sa castigati bani ceea ce ar fi nu numai impotriva bunelor moravuri dar chiar neconstitutional.
deci daca de exemplu dumneavoastra trebuie in interes de serviciu sa va mutati trei ani in alta localitate sa inteleg ca banca va obliga sa tineti apartamentul gol?
ori este o chichita in contract - o dobanda subventionata etc., or o simplu curat murdar si as purta o discutie serioasa cu banca sau cu o alta banca pentru refinantare si as schimba pur si simplu banca, caci aceste conditii mi se par cel putin neserioase daca nu chiar nelegale.
Chiar daca pare un abuz nu este. Banca poate refuza inchirierea apartamantului,cu aceasta clauza ati fost de acord in momentul incheierii contractului ipotecar

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat nicusorilinca nicusorilinca buna ziua, speta mea este urmatoarea: eu in calitate de proprietar vreau sa inchei un contract de comodat, prin care cedez folosinta unui bun imobil, unei ... (vezi toată discuția)
Obligarea promitentului-cumparator la plata unor despagubiri valeanumarian57 valeanumarian57 - promitentul - cumparator care are in folosinta imobilul de la data incheierii antecontractului de vanzare- cumparare refuza sa platesca prima transa de bani ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere imobil ilbobass ilbobass Doresc sa stiu daca ce vreau eu sa fac este legal. Am un apartament proprietate personala si doresc sa inchei un contract de comodat cu PFA ul MEU, in care sa ... (vezi toată discuția)