avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta mea nu a renuntat dar nici nu a facut succesiunea,deoarece socru avea 2 credite la banca si societatile de asigurari nu au despagubit creditul,invocand ceva boala veche.Intrebarea mea este:daca nevasta-mea face succesiunea preia si creditele chiar daca au trecut mai mult de 3 ani de la deces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:08, 1 Ianuarie 2013
Intr- adevar mostenirea se accepta sau se refuza in totalitate si cu bune si cu rele , dar trebuie avut in vedere ca mostenitorul nu raspunde pentru pasiv decat in limita activului mostenirii.
@James....vorbim despre o mostenire deschisa pe VCC ......unde exista confuziunea patrimoniilor daca se accepta expres sau tacit.
nu inteleg cum a putut fi intrerupta prescriptia,au somat un mort?
Dacă succesiunea se va dezbate pe vechiul Cod civil, poate ar fi bine să se gândească la acceptarea sub beneficiu de inventar. Astfel pasivul moștenirii va fi limitat la activul acesteia.
referitor la credite eu tot nu am inteles,daca socrul a murit de peste 3 ani cum a putut fi intrerupt cursul prescriptiei?

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)