avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii pentru copii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii pentru copii

de la ce varsta ar trebui sa se treaca copiii intr-o asociatie de proprietari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
laurab82, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurab82 , utilizator 18:02, 14 Aprilie 2013
in calitate de administrator, casier ,contabil- in baza atestatului eliberat de primarie ... obtinut aceasta vara ...si nici nu are cine umbla pentru acte si pentru infiintarea acestei asociatii...deci in mare parte ar trebui sa le fac eu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
laurab82, utilizator
@laurab82,
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007. Daca nu intelegeti ceva, intrebati-ne. Hotarati-va si spuneti-ne ce vreti sa faceti.
In primul mesaj spuneti ca vreti sa preluati o asociatie si ne lamuriti ca, avand atestat proaspat de administrator, vreti sa administrati asociatia. Pentru asta discutati cu presedintele asociatiei sa va angajeze si "la treaba" asa cum ati invatat la scoala.

Apoi aflam ca de fapt ati vrea sa infiintati o asociatie... Pai asta nu este treaba administratorului ci a presedintelui. Nefiind constituita asociatia, aceasta nu are calitatea de angajator si nu va poate angaja. Infiintarea unei asociatii inseamna constituirea unui grup de initiativa, convocarea adunarii generale, alegerea unui comitet si a unui presedinte care sa se ocupe de infiintarea asociatiei... si abia cand asociatia este infiintata, cand are incheirea judecatoreasca si cod fiscal, poate angaja un administrator...
Daca sunteti proprietar in acel bloc, discuati cu acel grup de initiativa, discutati in adunarea generala, sa va aleaga in comitetul executiv si asa, ca membru in comitet va puteti ocupa de infiintarea asociatiei de proprietari.
In primele subiecte ale forumului "Asociatii de proprietari/locatari" gasiti pasii concreti de infiintare a asociatiei.
Intrebati-ne concret daca nu se intelege ceva, daca nu va descurcati undeva si o sa va ajutam.
buna seara si un an plin de bucurii tuturor!
o sa incerc sa fiu putin mai explicita...si va multumesc pentru raspunsuri...
momentan,eu tin evidenta a doua blocuri...40 ap,ca si o asociatie de proprietari...numai ca in alt mod...firma la care lucrez momentan a construit 2 blocuri si le-a vandut ...nefiind inca infiintata o asociatie de proprietari ma ocup de cheltuilile lor cumune...curent casa scarii si apa...le fac tabele lunare si le afisez pt plata,incasez banii de la ei si platesc facturile,pt ca acestea vin pe firma la care lucrez...nu am chelt admin.pt ca fac asta in timpul serv.meu de secretara,dar merg periodic si le verific apom.si luna de luna mi se citeste de la acet ap.general in baza cariua imi vine fact de plata ... stiu cum stau lucrurile,am citit legea 230/2007,nu e asta problema de care am intrebat eu mai sus acel lucru cu infiintarea...am o luna de zile de cand mi s-a propus de cateva persoane din alta parte,nu unde lucrez eu)sa fac o asociatie de proprietari care sa cuprinda 3 blocuri(5 scari) pentru ca ei fac parte dintr-un complex nou de locuinte facut de un constructor si ar vrea sa se desprinda din asociatia in care fac parte acum pentru ca nu sunt multumiti de multe lucruri si sa se administreze singuri ca si complex...acum stiu ca mai intai trebuie sa infiintez asoc de propr...am semnaturi de la ei,aproape de la jumatate din total,pentru ca multi nu sunt in tara... ca vor inf.unei noi asoc.si ma delega sa umblu cu actele pt infiintare...as fi vrut sa stiu dupa ce am aceste semnaturi in tabele,2 ex...ce trebuie sa fac primul pas,sa merg la judecatorie cu ele sau ce tre sa mai fac...ca dupa ce se infiinteaza asociatia sa-i pot prelua din cea veche in care sunt acum...am sprijinul locatarilor in treaba asta dar inca nu s-a ales un presedinte si un cenzor macar...ce sfaturi imi puteti da in aceasta situatie?
laurab82 a scris:

.ce trebuie sa fac primul pas,sa merg la judecatorie cu ele sau ce tre sa mai fac...

Art 6 al 4 din L nr 230/2007
Asociatia de proprietari dobandeste personalitate juridica in baza incheierii judecatorului delegat desemnat la organul financiar local de catre presedintele judecatoriei in a carui circumscriptie teritoriala se afla cladirea

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Gestionarea unei asociatii de proprietari Cami2011 Cami2011 Buna ziua! Ma intereseaza conditiile in care o asociatie de proprietari isi poate desfasura activitatea. Mentionez ca blocul in care locuim este unul cu doua ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre asociatii de proprietari MrV MrV Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet. Stiu ca unele din intrebari au raspunsul pe forum, alte raspunsuri nu le-am gasit. In ... (vezi toată discuția)