avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ?IN CAZ DE AGRESIUNE FIZICA ,PSIHICA,VERBALA???

in caz de agresiune ,fizica ,psihica si verbala ,,,dovedita cu martor ,in cat timp se obtine ordin de restrictie?si care este procedura de urmat.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:46, 4 Ianuarie 2013
Bunicul ar trebui sa depuna plangere penala pt loviri si alte violente, sa-si scoata certificat medico-legal .

In ce priveste ordinul, cererea se depune de mama la jud de pe raza domiciliului sau. Bunicul nu e membru de familie al agresorului si nici nu convietuiesc, deci nu cred ca poate fi reclamant alaturi de mama, insa se poate cere "obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;

Cererea se judeca in camera de consiliu, iar prezenta procurorului e obligatorie. N-ar fi rau ca atunci cand merge sa depuna plangere, bunicul sa vb cu procurorul si despre ordinul de protectie si restrictie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Da, o plangere penala depusa de bunic ar fi utila.
Depinde insa si de numarul de ingrijiri medicale si de ceea ce a generat altercatia...
Va analiza instanta...

Bunicul va trebui sa depuna cererea in procesul civil.De altfel exista si elemente suficiente ca sa poata obtine castig de cauza pentru a se evita pe viitor alte altercatii...
Alta persoana nu stiu in ce masura ar avea posibilitatea de a obtine castig de cauza.
Presupun ca tatal a venit sa isi vada copilul si acest lucru incurca cu siguranta situatia sub aspect juridic deoarece s-ar viza in mod indirect o interdictie de a-si vedea tatal copilul...
Adica s-ar tinde la a se ajunge la admiterea unei actiuni care nu a fost introdusa si judecata pentru a se interzice tatalui de a-si vedea copilul.
da, cam asa. Dar tatal face deobicei scandal cand vine la vizita. Speriata prietena mea la chemat pe taica su sa fie cu ea, desi e cam neajutorat batranul. Ei locuiesc in case diferite, desi in aceiasi curte. Prietena mea a fost si ea agresata, dar ea nu are certif med-leg (cu alte ocazii). Ea vrea sa introduca aceasta cerere si bunicul sa intervina si el sau sa fie martor. Da, daca castiga, prietena mea si sotul sunt inca in divort, va insemna ca tatal nu mai poate veni la vizita, daca asta s-ar putea numi vizita. Asa ca cred ca ar fi bine si pentru baietel sa nu mai asiste la asa ceva.
Este posibil ca nici bunicul sa nu se mai apropie atunci cand vine tatal copilului in vizita.
Este cumva absurd sa nu isi poata vedea copilul tatal pentru ca vine bunicul in acelasi timp cand trebuie sa vina si tatal la vizita.
Cred ca este mult de gandit in concret pentru ca situatia poate fi complicata.
Insa, de principiu nu cred ca se poate admite ideea ca tatal minorului sa nu poata veni in vizita la copil pentru ca este bunicul acolo...
Iertati-ma, cu tot respectul, si multumirile pentru raspunsuri, absurd mi se pare ca trebuie "sa se faca partie" ca vine iubitorul tata scandalagiu la programul de vizitare!!!! si trebuie sa nu-l tulbure nimeni. Paradoxal, nu doar tatal are drepturi, caci nu de interesul superior al tatalui e vorba, ci de al copilului. Si printre drepturile copilului se numara si acela de a avea relatii cu parinti si familii normale, nu cu un tata care ii rupe mana lui bunicu care fusese chemat, tocmai ca urmare a temerilor mamei generate de aceiasi agresivitate. Daca tatal ajunge ca nu-si mai poate vizita copilul este consecinta comportamentului sau scandalos, si nu ca urmare a faptului ca bunicul a avut proasta inspiratie de a se afla acolo. Ordinul de protectie il va promova mama, ca urmare a obligatiei ei de a asigura minorului un mediu normal de viata nu un ring de box!....in interesul superior al copilului, sau trebuie sa astepte sa fie batuta si ea????????? si sa-l astepte singura pe scandalagiu pentru a-i asigura "drepturile". Ca sa fi parinte, in modesta mea opinie, trebuie sa ai un comportament de parinte, adica de model pentru copiluil tau. Nu sa ajungi sa-i spui fiului tau, m-a enervat prezenta lui tactu-mare drept care i-am rupt stanga, data urmatoare ma-ta a fost cuminte asa ca nu i-am mai rupt falca, asa cum o amenintasem.! S-a intors lumea cu susul in jos, zau asa.

Alte discuții în legătură

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati ContSters259304 ContSters259304 Buna ziua, Am divortat in 26.07.2012, un copil minor de 4 ani si 10 luni,care mi-a fost incredintat mie, locuinta comuna cu fostul sot.Atat inainte de divort ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita si pensie de intretinere alexandru andra alexandru andra Buna ziua! Sunt disperata si nu ma pot concentra! Pe scurt...sunt in concubinaj de peste 14 ani si avem impreuna un copil de 7 ani, sunt mai hotarata ca ... (vezi toată discuția)