avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului??

Cui se aplica sistemul bonus-malus?

Daca masina e implicata intr-un accident ii scade clasa din sistemul bonus-malus, plateste mai mult, sau daca soferul face accident va plati mai mult?

Adica se consemneaza acest sistem aplicat pe istoricul soferului (ca persoana fizica?), sau pe istoricul autoturismului???
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:36, 3 Ianuarie 2013
Ca si majoritatea legilor emanate din mirificul edificiu populat cu tot soiul de competenti, este trist dar adevarat ca asa stau lucrurile.
Totusi exceptiile nu pot constitui o regula demna de modificari legislative, mai ales cand nu exista suportul tehnic necesar.
Si pentru ca traim aici cu totii, precis ca in conditii de istoric persoana, tipul care a fost dat exemplu, ar gasi o alta modalitate de a eluda legea!!(nu dau asemenea sfaturi:thumbdown:)
Am si eu o nelamurire cam prin aceiasi categorie: detin pe firma 5 masini (trei autoturisme si doua camioane). Anul trecut in aprilie unul dintre angajatii firmei a avut un accident cu unul dintre autoturisme. Nu au fost decat pagube materiale si, in sapte ani de cand detin firma si am masini pe firma, a fost singurul accident. Toate politele le am incheiate la acelasi asigurator, si nu cel mai ieftin. Cand a trebuit sa reinnoiesc politele RCA pentru celelalte autovehicule m-am trezit ca acest bonus-malus se aplica ca penalizare pentru TOATE politele pe care le am. Iar suma este considerabila.
Este corect?
Verificati conditiile de asigurare, se pare ca ati incheiat un contract gen "Flota auto" beneficiind de unele avantaje pentru asigurarea intregului parc.S-ar putea sa descoperiti o clauza prin care sa se aplice atat reduceri de prime la fiecare auto din flota cat si aplicarea malus-ului proportional cu fiecare autovehicul si total daune inregistrate.Solicitati asiguratorului sa va comunice in scris modul de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto in functie de varsta daedalus daedalus ati putea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi se platesc asigurarile auto in functie de varsta? si la fel exista o lege care stabileste cuantumul ... (vezi toată discuția)