Decizia nr.17 din 12.11.2012 in cazul in care unii inculpaţi se prevalează de art.320.1 iar altii nu in cazul unor cauze care su conexiune intre ele (ex. art.7 legea 39/2003) judecătorul care judeca cauza poate judeca ambele cauze. In cazul meu cauza a fost disjunsa si a fost judecată de doi judecători separat. Acum as vrea sa cer casarea sentintei si trimiterea spre rejudecare pt a fi judecata de acelasi judecator. Oare se poate?
Casarea cu trimitere spre rejudecare nu cred ca se va face din motivele referitoare la recursul in interesul legii dupa cum apreciati.
Se poate face din alte motive si anume daca exista o greseala de judecata referitoare la cuantumul prejudiciului insa este cumva neclar cum sa procedati.
S-ar putea sa se trimita spre rejudecare insa se poate sa se dispuna si o expertiza in recurs fara a se trimite cauza spre rejudecare.
RIL-ul respectiv spune că judecătorul care a judecat cauza nu devine incompatibil după disjungere.
Dar asta nu înseamnă că dacă s-a disjuns cauza și unul dintre dosarele disjunse au fost repartizate la un alt judecător, acesta nu ar fi competent.
Acesta nu e in mod sigur motiv de casare.
Sper sa se trimita cauza spre judecare ar fi cel mai echitabil si sa fie judecata de acelasi complet de judecata si cauza civila si cea penala...eu am mers pe 320.1 ceea ce s-a dovenit o mare greseala intrucat mai mult de 70% nu este adevarat si nici macar probat..cât de cât ,spre ex. am aderat la un grup infracţional organizat (art 7 leg.39/2003) prin faptul ca am vb la telefon cu o persoana despre 5ha de teren care a fost interpretat ca am vândut 5 bax-uri de tigari marca necunoscuta pt care mi s-sau impus si accize.. e dosar ciudat.
Contrabanda cu tigari
adi_p525
Am fost trimis in judecata pt. contrabanda cu tigari( art.270 rap. la art.274 legea 86/2006 modificata in 2010), pt. aderare la un grup infractional organizat, ... (vezi toată discuția)