avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala in tortura psihica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala in tortura psihica

este de ajuns comportamentul mai multor persoane impotriva subiectului pentru inceperea urmaririi penale? pe art 267 cod penal, atata timp cat este aproape imposibil sa ai comunicarea dintre complice si autor sa dovedesti indrumarea?

concluzie, care sunt probele suficiente si necesare pentru inceperea urmaririi penale in cazul infractiunii de tortura psihica?
concluzie toate elementele expuse de tine, puse cap la cap e chiar tortura psihica
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive, cata vreme aveti posibiltatea sa editati mesajul timp de 30 de minute de la publicare ( pct.1.3 din Regulament)
Multumesc pentru intelegere.
am inteles:) mai trebuia dezbatuta si complicitatea :

Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala, inclusiv promisiunea de a tainui bunurile provenite din savarsirea faptei sau de a favoriza pe infractor, chiar daca, dupa comiterea faptei, promisiunea nun este indeplinita. In raport cu natura sprijinului acordat de complice, cu timpul in care este dat, complicitatea poate fi: materiala, morala, anterioara si concomitenta. Complicitatea materiala consta in sprijinul material acordat la savarsirea infractiunii, prin procurarea mijloacelor necesare comiterii faptei, acordarea de sume de bani, inlaturarea unor obstacole materiale etc. Complicitatea morala consta in acte de sprijinire pe linia laturii psihice, prin intarirea hotararii faptuitorului de a savarsi infractiunea, darea de sfaturi cu privire la aceasta, promisiunea de tainuire a bunurilor provenite din savarsirea faptei sau de a favoriza pe infractor. Complicitatea anterioara consta in acte de sprijin acordate autorului inainte de savarsirea faptei, care inlesnesc executarea ei. In cazul complicitatii concomitente, actele de contributie date sunt concomitente cu savarsirea infractiunii. Se mai face distinctie intre complicitate nemijlocita, complicitate mijlocita (sprijin acordat prin intermediul altui participant si poate fi complicitate la instigare, complicitate la complicitate etc.), complicitate prin actiune, complicitate prin inactiune s.a.
Raspund la un mesaj de pe prima pagina:

Lol... imbracat altfel... asa functioneaza excluderea sociala in orice grup de scolari si de studenti. Cum se spune in estetica: gustul consta in principal din dezgust, adica cine se aseamana se aduna, excluzandu-i pe cei care nu se aseamana. Doar n-or fi cateva milioane de tortionari psihici in Romania? Am fost si eu scolar si stiu cat de usor era de intrat in colimatorul colegilor. Doar un pic mai altfel sa fii si se leaga toti de tine (pana la cafteala, dup-aia te accepta).

Cat despre mailuri se poate spune mereu ca a fost o gluma a trimitatorului sau ca respectivul a inteles gresit, ca ei vorbeau la figurat sau la misto si autorul mailului a inteles la propriu. O amenintare cu moartea trebuie sa fie credibila pentru politisti, altfel la cat se ameninta cu moartea pe internet politistii numai dupa astfel de mailuri ar umbla. De exemplu un mail de la un scolar nu e amenintare cu moartea, un mail de la Fane Spoitoru poate fi amenintare reala, asta daca nu spune ca l-a trimis sub influenta alcoolului.

Pe urma, nu teoria e aici baza, ci forta dovezilor pe care le aveti. Daca dovezile nu sunt suficient de solide nu veti demonstra niciodata tortura psihica. Iar faptul ca un individ care v-a aratat atentie acum va dispretuieste poate fi un sentiment pe care-l are, nu e musai tortura psihica. Cine stie ce i-a schimbat parerea despre dvs. Are si el dreptul la propriile emotii, nu e platit de stat sa bage-n seama pe toata lumea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
tgeorgescu, utilizator
dovezile, atata timp cat e vorba de comunicare, sunt clare si cunosc 3 surse:
autorul moral-cel mai greu de verificat
tortionarul-un profil complex dpdv psihologic in ce priveste emotiile
si persoana in cauza
tipul de comunicare e de fapt \"iluzia \"unei comunicari
Raluca
Pai tu faceai monolog
6:34pm
Daniel
la mine si cand vbesc cu tine, tot monolog se cheama
arta se cheama : suprimarea vointei unei persoane
cercetarile: era obsedat de ideea transformarii fiintei umane intr-u fel de robot caruia i s-ar putea modifica valorile intr-atat incat sa poata ucide la comanda si de programarea ei in asa fel incat sa uite ca i se daduse ordinul\" se numeste coercitie- personalitatea se modifica in escroc sau psihopat, se refera la persoana folosita ca tortionar si se exclude ordinul, pentru ca nu este constienta de ce face

aici se face aluzie la nevoia de comunicare
apare interventia: sa dai impresia de comunicare libera si sa cauzezi nervi
persoana, raluca, e lipsita de vointa, asteptari, emotii
restul poate se deduc
consecinta e o oboseala
autoizolarea nu e un raspuns
Raluca
Mi se pare k tu asa functionezi. Te trezesti si cauti sa te enerveze cineva,sau,mai bine sa enervezi pe cineva.
2:05pm
Daniel
sa enervez e intriga, sa ma enerveze e raspunsul la intriga
tu nu ai emotii,sentimente, etc, e imposibil sa te enervez
2:06pm
Raluca
da tu ai,banuiesc!
2:08pm
Daniel
eu am, altfel, nu ma enerva nimic
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Tortura pe viata: acuzat de furt, fara probe pablodaniel pablodaniel exista 2 tipuri de torturi: una creata in manipularea in masa si alta savarsita sub umbrela anchetei vreau sa intreb despre cea savarsita sub umbrela unei ... (vezi toată discuția)
Tortura si jocurile operative andreit2 andreit2 Buna ziua. As dori sa supun discutiei mai multe topicuri legate de cateva situatii atipice si as dori sa aflu parerea unor persoane cu experienta in materie ... (vezi toată discuția)
Ce sumă de bani poate acorda instanța părții vătămate? Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Fratele meu a avut o altercație intr un spațiu public . Un individ l a acostat , fratele meu fiind cu familia , înjurând ul . In urma înjurăturii cei doi ... (vezi toată discuția)