Copilul meu s-a imbolnavit de varsat de vant. Eu lucrez si am platita la zi contributia la asigurarile de sanatate iar sotia mea este coasigurat. Problema este ca sotia s-a angajat chiar zilele astea si urmeaza cursuri de specialitate in afara localitatii. Asa ca a ramas in sarcina mea sa raman cu pruncul bolnavicios acasa. Din pacate medicul de familie a refuzat sa imi de-a concediu medical. Justificarea a fost ca sotia nu a contribuit in ultimile 22 de zile la asigurarile de sanatate. Am verificat pe site-ul cnas si atat eu cat si sotia aparem ca si contribuabili. Este corecta decizia medicului de familie.? As vrea un raspuns cat mai repede posibil sa stiu cum ma descurc cu micul bolnavicios de luni.
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri
Mi-au fost de mare ajutor.
Pt. domnul Tudor.
1.Nu prea am avut ce discuta cu medicul de familie pentru ca nu cunostea legea. Nici nu stiu daca e obligatia lor sa o stie. Sau se facea ca nu o stie. E si asta o varianta. Medicul sustinea sus si tare ca cei de la asigurari de sanatate i-au zis ca nu pot beneficia de concediu. Si cu asta punct.
2.O sa fac plangere la adresa data de dumneavoastra. Dar asta nu o sa imi rezolve problema acum. Si sunt sigur ca cei de la CNAS o sa ii de-a un premiu medicului ca nu mi-a dat concediu. In nici un caz nu o sa il penalizeze.
3.Nu am bani si nici timp sa duc un astfel de proces in spate. Deocamdata muncesc sa platesc taxe, impozite si alte dari la stat (ma intreb in fiecare zi de ce fac lucrul asta) si sa imi intretin familia cu ce mai ramane din bani.
Am vorbit cu seful meu si a fost de acord sa imi iau concediu de drept pentru zilele in care nu am fost la lucru, desi am concediu medical pentru aceste zile. Dar in prima faza mi-a recomandat si el sa mai merg o data le medicul de familie si sa incerc sa obtin concediul medical pentru ingrijirea copilului bolnav.
Revin cu detalii marti.
Update.
Ca sa fie tacamul complet, fata cea mare care are 6 ani a facut azi dimineata si ea varsat de vant. Era si normal. Au trecut cele doua saptamani de incubare. Azi dimineata i-au aparu primele bubite si la ora asta are o colectie destul de frumoasa de bubite.
In acest moment am in casa 2 copii, unul de 3 ani si unul de 6 ani, cu varsat de vant.
Teoretic nu am voie sa ies din casa cu cea mica, inca nu ia trecut boala, iar pe cea mare trebuie sa o duc cat mai repede la doctor sa vada ca are varsat de vant. Nu de alta, dar daca stau sa se vindece si ma duc pe urma la medic, o sa zica ca ma doare pe mine spatele si fata cea mare e sanatoasa tun.
Daca as lua in considereare ce zice medicul de familie, in seara asta impreuna cu sotia trebuie sa hotaram cine isi da demisia si sta acasa sa aiba grija de copii. Frumos, nu?
Concediu medical
Gabytza13
Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)