Ce pot face impotriva unui angajat al carui contract a ajuns la fina si refuza sa se prezinte pentru inventar, lichidare, predarea bunurilor societatii (telefon, facturi etc) precum si a marfurilor primite?
Angajarea era de proba, pe o anumita perioada. Nu avea contract de garantie. Este vorba de marfuri care se aflau in gestiunea lui pentru a le distribui catre clienti. Bunurile gen telefon si laptop le-a trimis prin posta.
Acum refuza sa trimita catre angajator actele in original in baza carora a distribuit aceste produse catre clienti(procese verbale de predare primire). Angajatorul vrea sa ii intocmeasca un inventar cat mai corect dar deocamdata se loveste de refuzul de a colabora al fostului angajat.
A emis facturi si a incasat bani fara a-i trimite angajatorului. I s-a trimis si convocare si a amanat de doua ori.
Asa cum v-am spus , angajatorul are posibilitatea de a constitui o comisie care sa constate cele mentionate de dvs , inclusiv sa efectueze invenatrierea in lipsa acelei persoane.
Multumesc frumos. O singura intrebare mai am.
Constituie infractiune sau sub ce lege/articol se poate incadra fapta de a emite facturi, a incasa bani si a nu-i depune in contul sau la casieria angajatorului intr-un animit termen? (parca era de 24 de ore).
Inventar
Miliana
Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)