avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incompleta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incompleta?

Aceasta este decizia de desfacere a contractului
de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc inca o decizie?Asa scrie!Intre 06.02.2009 si 26.02.2009sunt 20 de zile calendaristice,nu lucratoare!!!!E completa?Mie nu mi se pare! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 9 Februarie 2009
ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?in decizie nu este trecut termenul in care pot face contestatie si instanta unde pot face acest lucru!
laurentiusergiu_33 a scris:

ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?in decizie nu este trecut termenul in care pot face contestatie si instanta unde pot face acest lucru!

Ceea ce ati primit dumneavoastra este notificarea de preaviz in cazul incetarii contractului de munca pe motive ce nu tin de persoana salariatului.
Chiar in notificarea primita este mentionat acest fapt: "iar in termen legal sa primiti decizia de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului conform art.65 alin.1din c.m.".
Urmeaza sa primiti si decizia de desfacere a CIM.
Daca nu mai primiti nimic, iar angajatorul considera ceea ce va trimis decizia de incetare a CIM, instanta va putea constata nulitatea acestei pe motiv ca nu este trecut termenul in care se poate ataca si instanta competenta.
laurentiusergiu_33 a scris:

iata decizia:avand in vedere decizia directorului general x cu nr x din data de 03.02.2009 prin care s-a hotarat desfiintareapostului ocupat de dvs ca urmare a reorganizarii activitatii departamentului magazinului x, conform art.73 din c.m. sunteti in preaviz de 20 de zile lucratoare incepand cu data de 06.02.2009,urmand ca incepand cu data de 26.02.2009 contractul dvs de munca sa fie incetat,iar in termen legal sa primiti decizia de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului conform art.65 alin.1din c.m.,dupa care aveti obligatia sa va prezentati pentru intocmirea notei de lichidare.mentionam ca nu sunt locuri vacante pe posturi similare.

Nu este decizia de concediere , ci doar instiintarea ca sunteti in preaviz. O singura problema ridica aceasta instiitare, si anume calculul termenului de preaviz este gresit. Ultima zi de preaviz este data de 05.05.2009.
ce sa inteleg? ca trebuie sa astept decizia in sine sau data indicata de ei (26.02.2009)ca fiind data la care c.i.m.inceteaza,ca sa-i pot actiona in instanta?
In instanta se ataca decizia de concediere si nu instiintarea de intrare in preaviz.
Daca c.i.m. va inceta la data specificata in instiintare (data care este gresita), atunci va puteti adresa instnatei de judecata pentru anularea deciziei de concediere.

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in cazul desfacerii contractului de munca ramona1986 ramona1986 buna! in cazul desfacerii disciplinare a contractului individual de munca, salariul compensatoriu si respectarea termenului de preaviz de catre angajator sunt ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)