avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEDIU FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEDIU FIRMA

BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE LA 31 DEC A EXPIRAT CONTRACTUL PENTRU SEDIU SOCIAL CARE SUNT RISCURILE ? AMENDA ?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:01, 3 Martie 2009
Pe fiecare act justificativ, factura, chitanta, etc. atasezi o Nota explicativa in care mentionezi procentul din suma dedusa si motivatia deducerii fractionate.

Dar .... te asigur ... desi davideg are dreptate ... teoretic se pot deduce fractionat, conform legii ... vei avea probleme. Exista norme conflictuale ... iar acest tip de deducere nu este utilizat in practica.

Mai bine nu deduci nimic. Intotdeauna utilitatile de acasa sunt problematice.

Alberto Kurtyan
art.21 lit.m CF si normele art.37, sunt foarte clare, desi exista norme care contravin, Codul Fiscal este legea la care ne raportam.
davideg a scris:

art.21 lit.m CF si normele art.37, sunt foarte clare, desi exista norme care contravin, Codul Fiscal este legea la care ne raportam.


Deci as putea folosii acet articol din CF pentr a avea o acoperire?
multumesc
As mai avea o intrebare:
Inca nu mi-am incheiat registrul pe 2008, as mai putea baga astfel de dispozitii de plata ptr decontari de la vechiul sediu....din oct mi-am schimbat sediul deoarece mi-am schimbat locuinta, Vechiul sediu (domiciliu) l-am vandut. Dar am posibilitatea sa fac un contract de comodat cu vechiu proprietar.. si astfel as putea deconta cheltuielile 100% deoarece nu mai are cum sa se verifice daca am si locuit, nu? pot sa trec de exemplu toate facturile din anul 2008 cu o dispozitie de plata prin Nov- Dec 2008.

Sper ca m-am exprimat bine?

Va multumesc anticipat
Cheltuielile este bine sa fie alocate perioadei in care s-au efectuat efectiv.Inteleg ca vreti sa le deduceti retroactiv?Sa nu bata la ochi, o suma mai mare dintr-o data, eu zic sa va intrebati si inspectorul, pt.ca mai depinde si de el.

Alte discuții în legătură

Pfa adimag77 adimag77 ce cheltuieli se pot pune pe PFA? (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si cheltuieli ContSters60237 ContSters60237 Am o intreprindere individuala.In calitate de administrator imi achit cartea de munca la casa de pensii iar asigurarea de sanatate la casa de asigurari de ... (vezi toată discuția)