avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamuriri referitor la adunarea generala proprietarilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamuriri referitor la adunarea generala proprietarilor leg 230/2007

daca la art.25.al(4) din legea 230/2007 se spune asa:'' hotararile adunarii generale se consemneaza in registru procese verbale al asociatiei , se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica in scris tuturor proprietarilor''.Am inteles ca asociatia de proprietari poate stabili penalitati sumelor restante numai in adunarea generala.Asociatia mea nu a iuncalcat acest articol de lege cand nu a comunicat proprietarilor decizia luata?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 22:53, 21 Februarie 2009
Adunarea generala alege si imputerniceste comitetul executiv sa conduca asociatia (deci sa ia si anumite decizii) intre adunari. Aceste decizii se afiseaza spre luarea la cunostinta a oamenilor si respectarea lor. In cazul in care o anumita decizie nu va este favorabila sau o considerati abuziva puteti face o sesizare scrisa si musai sa primiti raspuns in 7 zile, tot in scris. Daca considerati ca raspunsul nu este multumitor puteti crea un curent de opinie care sa vina in sprijinul Dv., sa intocmiti un tabel cu problema in chestiune si sa umblati din usa-n usa sa obtineti majoritatea semnaturilor. Cu acest tabel va puteti infiinta in fata comitetului executiv, insotita si de alti proprietari de-o parere cu Dv. si sa cereti comitetului sa renunte la hotararea luata. Asa ceva este dificil de facut. Un comitet executiv care se respecta si ii respecta si pe ceilalti stie ce e si ce nu e in favoarea marii majoritati a proprietarilor si nu ia hotarari anapoda.
Dar parerea Dv trebuie sa fie in conformitate cu legile in vigoare....:)
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
elga50, moderator
mai cititi atributiile comitetului executiv si ce decizii pot lua..si mai ales ca nu pot lua hotarari..si nu mai trimiteti oamenii sa mearga din usa n usa....
Pt.- Ienupar05 -
Lg.230/2007 art.49-(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru......
Lg.230/2007 art.30-(1) lit. J) Comitetul executiv stabileste sistemul propriu de penalizari al asociatiei...., conform prevederilor legale.
Normele metodologice art.17-(3) Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv si se afiseaza la avizier.
Lg.230/2007 art.10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma ajute cineva cu o baza legala??? scarlet scarlet poate sa-mi indice cineva o baza legala (OMF sau ceva asemenea) prin care listele de plata trebuie sa contina data intocmirii, data afisarii, procent ... (vezi toată discuția)
Președinte de asociație de locatari.fișa postului bună seara, ... 666ate 666ate Președinte de asociație de locatari.Fișa postului Bună seara, aș dori să știu atribuțiile unui președinte de bloc. Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Fișa postului de președinte de asociația de locatari gothardetelka59 gothardetelka59 Bună seara,aș dori să știu care ar fi atribuțiile unui președinte al asociației de locatari (fișa postului) Mulțumesc (vezi toată discuția)