avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ați luat cunoștințã de decizia atacatã

Am primit de la tribunal (contestație in anulare) o citatie cu mențiunea :
'' Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ați luat cunoștință de decizia atacată ''

1. Ce înseamnă mențiunea :'' Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ați luat cunoștință de decizia atacată ''?

1.1. Ce' 'dovadă a datei '' trebuie să depun la dosar?

1.1.1. '' dovada'' ''datei când am luat la cunoștință personal de decizia atacată '' - a fost data când am solicitat și mi - I s- a admis la arhiva judecatorie/tribunal, copierea unor file din dosar.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile / sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:44, 3 Februarie 2013
Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ați luat cunoștință de decizia atacată '' se poate referi și la asta? :

Legea 202 /2010

5. După articolul 86 se introduc două noi articole, articolele 861 şi 862, cu următorul cuprins: „Art. 861. - După sesizarea instanţei, dacă părţile au avocat sau consilier juridic, cererile, întâmpinările sau alte acte se pot comunica direct între aceştia. In acest caz, cel care primeşte actul va atesta primirea şi va consemna data primirii pe însuşi exemplarul care se va depune la instanţă, de îndată, sub sancţiunea neluării în seamă. Dovada comunicării actelor poate fi făcută şi prin orice alt înscris depus la dosarul cauzei prin care se atestă, sub semnătură, primirea fiecărui act de procedură care a fost comunicat.
Precizez, la fel ca în precedentul mesaj, că nu am răspunsuri la toate întrebările dvs. Pentru că întrebările dvs. vizează activitatea internă a instanţelor, întrebări la care răspunsuri exacte ar avea personalul auxiliar de justiţie, îmi permit să vă sugerez să citiţi Hotărârea CSM nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti. O formă actualizată a acesteia se găseşte chiar pe site-ul CSM:
[ link extern ]

2.1.1. Aceste cereri-tip se află în arhivele instanţelor şi nu costă. Dacă citiţi art. 92, alin. (2) şi alin. (3) din Hotărârea CSM nr. 387/2005, veţi vedea că dosarul se studiază numai în urma formulării unei cereri scrise. Unele instanţe (presupun că nu toate), au făcut cereri-tip pe care le dau spre completare celor care doresc să studieze un dosar în arhivă.

3.1 Dosarele de fond şi de recurs se conexează la dosarul în care urmează să se judece contestaţia în anulare. ªi în situaţia speţei dvs., instanţa are "în faţă" toate dosarele.

4. Este vorba despre cererea ulterioară datei la care instanţa de recurs a pronunţat hotărârea pe care aţi atacat-o, deci cea din 29.11.2011.

5.1. Pentru a solicita fişa dosarului nu se formulează cerere scrisă, întrucât aceasta nu este un înscris pus la dispoziţia justiţiabililor. Prin urmare, nu are ce să se timbreze.
5.2. Pe loc.
5.3. Eu nu cred că puteţi solicita transmierea ei pe fax sau e-mail. Fişa dosarului este un act intern de evidenţă al instanţei, nu un document pus la dispoziţia justiţiabililor.

Mult succes în continuare!


Later edit

Depuneti la dosarul cauzei dovada datei la care ați luat cunoștință de decizia atacată '' se poate referi și la asta? :
Legea 202 /2010
5. După articolul 86 se introduc două noi articole, articolele 861 şi 862, cu următorul cuprins:
..................

Răspunsul este: "art. 86 ind. 1 Cod procedură civilă nu are nicio legătură cu discuţia".

V-am spus pe larg la ce se referă, dar este numai opţiunea dvs. să mă credeţi sau nu. Succes! :)
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
( T.c.e.: În ce termen puteţi exercita contestaţia în anulare:

1.Dacă formulaţi contestaţie la executare împotriva unei hotărâri judecătoreşti care poate fi pusă în executare silită trebuie să o introduceţi înainte de începerea executării şi în tot timpul executării ei, până la săvârşirea ultimului act de executare.

2. Dacă formulaţi contestaţie în anulare împotriva unei hotărâri irevocabilă care nu poate fi executată silit, trebuie să o i ntroduceţi în termen de 15 zile de la data când aţi luat cunoştinţă de hotărâre, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas irevocabilă.)

În ce termen pot exercita (admisibil) contestație in anulare potrivit datelor concrete de mai jos coroborate cu termenele de posibilitate a exercitării contestației in anulare, descrise mai sus?

1. încuviinţare executare silită
Inregistrat în data de: 16.02.2012
23/02/2012 Admite cererea

2. Decizia atacată :
16/11/2011 Anulează cererea de recurs
Data redactarii :18.11.2011

3. E admisibil potrivit datelor de mai sus termen de inregistrare pentru contestație in anulare 30.11.2011?

4. Ce înseamnă potrivit datelor de mai sus :
4.1.'' înainte de executare silită'' : înainte de 16.02.2012 sau sau înainte de 23.02.2012? (eu cred că înainte de 23.02.2012, solicit infirmare, confirmare in acest sens)
4.2.'' În timpul executării ei ''
4.2.1. Înainte /după de 16.02.2012? Sau
4.2.2. Înainte /după de 23.02.2012?

5. Când este '' săvârşirea ultimului act de executare '' ' potrivit datelor de mai sus? (vezi 1. Sau solicită date suplimentare de la subsemnatul,)
5 1. Savârşirea ultimului act de executare poate fi data finalizării contestației la executare -recurs?

6. Când nu poate fi executată silit o hotărâre care e irevocabilă?
Sau
6.1. Când o hotărâre irevocabilă nu poate fi executată silit?

6 (1) În cazul ăsta când e 15 zile pana la un an de la data când hotărârea a rămas irevocabilă!! :16.11.2011 - 16.11.2012?
Decizia pe care aţi atacat-o este o decizie care nu poate fi executată silit întrucât nu există nimic de executat. A dispus instanţa de recurs ceva? Nu, doar a anulat cererea de recurs.

În această situaţie, este aplicabilă numai dispoziţia prevăzută la art. 319, alin. (2) teză finală. Contestaţia în anulare trebuia introdusă în termen de 15 zile de la data la care aţi luat cunoştinţă de hotărârea instanţei de recurs, şi mă refer la hotărâre în întregul său, nu doar la dispozitiv. Prin urmare, termenul de 15 zile nu curge de la pronunţarea hotărârii (16.11.2011), ci de la data la care aţi luat cunoştinţă de aceasta.

Aţi scris că instanţa a redactat hotărârea pronunţată în recurs în două zile (nu am mai auzit aşa ceva, dar aşa aţi scris), adică în 18.11.2011. Dacă aţi depus contestaţia în anulare, motivată bineînţeles, în data de 29 sau de 30.11.2011, atunci contestaţia în anulare e declarată în termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare romeoiasi romeoiasi Doresc sa stiu in baza carui articol as putea formula CONTESTATIA IN ANULARE impotriva unei hot. definitive si irevocabile? Aceasta cerere o formulez in ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)