avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului.

Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ron. Programul de vizita nu a fost niciodata respectat de acesta, mai mult venea la orice ora si imi bocanea in usa pe motiv ca plateste pensie alimentara si are tot dreptul sa vina sa vada fetitele in locuinta mea, a mamei mele.Mereu primesc injurii si imi aduce invective prin intermediul fetitelor pe care incearca sa le manipuleze impotriva mea. Din luna august acesta a fost dat afara de la locul de munca si a platit fetitelor pana in prezent doar suma de 400 de lei trimisi prin mandat postal. Intrebarea mea este urmatoarea, vazand ca tatal fetitelor nu contribuie de apropape jumatate de an cu nimic la cresterea fetitelor dar are pretentii atat el cat si parintii lui sa viziteze fetitele si sa le ia in weckend-uri, situatie cu care nu sunt de acord pentru ca incearca sa faca psihologie cu minorele impotriva mea.Este posibil sa-i inlatur acest drep? Plus tatal fetitelor ma urmareste mereu, imi face fotografii daca ma vede cu o alta persoana, vine la usa mea cu persoane diferite ca martori precum ca nu vreau sa-i dau fetitele, mama acestuia s-a dus la scoala fetitei sa aibe informatii despre stare ei scolara, tatal se prezinta la serbari fara sa-mi comunice nimic. Am tinut foarte mult de avea o legatura umana, dar a fost imposibil iar acum doresc sa-i inlatur dreptul de vizita atata timp cat refuza sa plateasca pensia alimentara care oricum este foarte mica pentru cele doua minore.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 12 Ianuarie 2013
Problema este ca sub aspect legal daca nu realizeaza venituri nu se poate intampla nimic.

Este foarte neplacut ca nu achita obligatia de intretinere dar incercati sa discutati cu el aceasta problema si sa o rezolvati amiabil.
Si copilul ii poate intreba din ce motiv nu mai achita pensia si poate ca ar avea efect asupra lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)