avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CE ESTE DE FACUT?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CE ESTE DE FACUT?

In lista lunara de intretinere au aparut sume de bani care nu au fost discutate in adunarea generala a proprietarilor si nici aprobate prin bugetul anual de venituri si cheltuieli. Sumele se refera la marirea salariului presedintelui, salariu si pentru un asa zis secretar al comitetului dar si la valoarea fondului de rulment si a celui de reparatii. Am contestat in scris toate acestea presedintelui dar si administratorului (firma privata). Presedintele mi-a raspuns, tot in scris, ca nu este treaba mea iar firma de administrare nu s-a obosit sa-mi raspunda in ce baza s-au facut platile sau introdus la plata sumele in cauza.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:15, 16 Ianuarie 2013
mira55 a scris:
As vrea un raspuns practic nu teorie...

Din raspunsurile date extrageti cate ceva si puneti in practica.
Daca sunteti sigur ca acele cheltuieli cu salariile nu se incadreaza in prevederile bugetului, acum in primul trimestru al anului 2013, discutati aceasta problema in adunarea generala anuala. Presedintele, cenzorul vor explica de ce s-au majorat cheltuielile cu salarizarea.
In functie de argumente si de activitatea presedintelui si a celorlalti membri a comitetului executiv, la aceasta adunare generala puteti sa alegeti alti oameni in comitet si alt presedinte.

Sant sigur de ce am afirmat intrucat am participat la adunarea generala in cauza dar am intrat, intre timp, si in posesia unei copii a procesului verbal incheiat cu acel prilej. Opiniile unor vecini se indreapta spre abuz in serviciu si gestiune frauduloasa...
mira55 a scris:

Opiniile unor vecini se indreapta spre abuz in serviciu si gestiune frauduloasa...

Pentru ca impotriva reprezentantilor legali ai asociatiei de proprieari sa se declanseze cercetarea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor suspectate de catre vecini,este necesar sa existe probe temeinice si indubitabile,nefiind suficiente opiiniile subiective ale partilor implicate in speta

Cand presedintele isi mareste salariul fara sa intrebe pe cineva sau sa aibe aprobarea adunarii generale, isi mai angajeaza si secretar salarizat, la sfarsit de an isi mai acorda reciproc si prime de cateva milioane din fondul de penalizari fara a se comunica locatarilor toate acestea iar firma de administrare face toate aceste plati fara a cere documente justificative, etc. etc. cam ce poate fi? Cred ca mai mult decat simple opinii...
Eu v-am dat mai mult decat o opinie, v-am dat un sfat, daca il ascultati, altfel, pierdem vremea cu lamentari si vaicareli.
Daca aveti vreo nemultumire cu privire la activitatea asociatiei, conform art. 55 din Legea 230/2007 puteti face o sesizare la Primarie, unde exista un compartiment care se ocupa de asociatiile de proprietari. Acestia vor ordona o ancheta interna, un audit financiar si vor dispune masurile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buget de venituri si cheltuieli mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Ce lege, eventual articol reglementeaza obligatia de a avea \"buget de venituri si cheltuieli\" intr-o asociatie de proprietari? Ce sanctiuni poate ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv constituit dintr-o singura persoana? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Aceasta este situația la blocul nostru: comitetul executiv a rămas cu o singura persoana. Erau doi, dar unul s-a demis. Întrebarea mea este: sint legale ... (vezi toată discuția)