avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca pe statul de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca pe statul de plata

Buna seara !
Va rog ,lamuriti-ma .Am mai mult de 25 de ani de vechime dar pe statul de plata nu exista o rubrica din care sa rezulte ca mi s-ar plati ceva in plus la salar.Nu stiu daca mi se calculeaza (si se adauga ) la salar undeva vechimea (ca pe stat nu apare).Am gresit eu ca n-am pretins asta la semnarea contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 20:36, 9 Februarie 2009
Transele de vechime in munca si procentele corespunzatoare pentru sporul de vechime care se folosesc in practica sunt :
3-5 ani = 5%
5-10 ani = 10%
10-15 ani = 15%
15-20 ani = 20%
peste 20 ani 25%
gicubutnaru a scris:

O ultima rugaminte:exista o metoda de-a calcula cit reprezinta astazi,la salarul mimim pe economie ,vechimea mea?
Sau e o valoare negaciabila?
Va multumesc,va apreciez munca.

La peste 25 de ani vechime ar trebui sa fie 25%, adica un brut de 750

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime leia leia Este legal ca intr-o societate privata unde sporul de vechime s-a introdus in salariu ,acesta sa dispara in cativa ani ? Adica acum daca salariul este de ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza minim brut al salariatului angarat in ramura transporturi alcibiade alcibiade Comparand prevederile din cele doua CCM-uri prezentate in continuare, v-as ruga sa va exprimati opinia argumentata privind [b]salariul de baza minim brut al ... (vezi toată discuția)
Salariu de incadrare ceaunica ceaunica Buna ziua, am fost incadrat ca personal contractual clasa 53, coeficient 3,61 cu un salariu brut de incadrare de 1023 lei la care se calculeaza un spor de ... (vezi toată discuția)