avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz in concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz in concediere?

Dupa ce mi s-a aplicat o retinere de 50% din salariul prevazut in CIM ilegal si nemotivat, pe luna ianuarie, in luna februarie mi s-a adus la cunostinta un act aditional de micsorare a salariului brut de la 3808 RON la 720 RON valabil de la 1 februarie . Am refuzat semnarea acestuia deoarece in fisa postului exista obligatia angajatului de a avea studii superioare si eu am absolvit studii superioare . Stiu ca salariul minim pentru un angajat cu studii superioare este cu 2 % mai mare, aproape de 1200 roN.DUpa ce a fost modificat actul aditional la suma de 1200 RON am acceptat semnarea acestuia si am solicitat si actul aditional de majorare de la 3166 RON ( aceasta este suma din contract ) si 3808 RON , suma prevazuta pe actul aditional adus mie la cunostinta.
La 5 min. dupa semnarea lui am fost chemat de superiorul direct pentru a lua la cunostinta decizia de concediere , pe motive economice neimputabie mie. Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare , conform contractului, zile care imi vor fi platite .
Dupa ce am primit aceasta decizie mi-au fost cerute cheile de la masina, telefonul, simul, mi s-a interzis orice contract cu calculatorul firmei si orice alta informatie, si am fost rugat sa parasesc fima. Am motivat prin faptul ca sunt obligat prin contract sa vin la serviciu insa mi-a raspuns ca nu vrea sa mai vin, ca nu voi avea acces la nimic, ca nu mai vrea sa fac nimic , pot sa plec.
Acum, va intreb, este normal asa ceva?
Se poate sa fiu concediat dintr-o firma cu 4 ( acum 3 ) angajati pe motive economice fara sa mi se asigure ceva?
Tinand cont ca mai exista un coleg pe acelasi post cu mine in firma, el avand rezultate egale si fisa postului egale cu mine , de ce nu l-a demis pe acesta? Nu a fost data nici un fel de decizie interioara,singura motivatie a fost dificultatea economica cu care se confrunta societatea X.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 11 Februarie 2009
CCUNN prevede o compensare de minim un salariu plus drepturile banesti la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim olimiha olimiha Am aflat de curand ca salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare ar trebui sa fie 1200 roni dar la mine nu s-a modificat nimic. Cum as ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati... ContSters82928 ContSters82928 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Lucrez la o companie multinationala in mari schimbari. Am ghinionul de a lucra in acelasi oras cu sefa mea ... (vezi toată discuția)
Micsorare salar si concediu odihna neluat cris06 cris06 buna, sunt angajat cu carte de munca pe perioada nedeterminata pe o functie de conducere la o S.A. am fost instiintat ca mi s-a micsorat salarul la minim pe ... (vezi toată discuția)