avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... care este cea mai sigura modalitate de cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

care este cea mai sigura modalitate de cerere de amanare?

care este cea mai sigura modalitate de cerere de amanare in recurs? primul termen,cer amanarea pt a angaja un avocat...dar cum? prin fax sau sa depun in arhiva? mentin ca eu am declarat recursul...
mergeti la termen si spuneti ca solicitati termen pentru angajarea unui aparator.

Tineti minte ca instanta nu este obligata sa va dea termen, daca a numit deja un aparator din oficiu. Totusi, de cele mai multe ori se da termen.

Ca parere personala, aceste cereri de amanari isi au rostul foarte rar. Observ ca este o 'manie generala' de implorat termene si o inteleg prea putin. Sunt foarte putine situatiile cand chiar trebuie un termen si risca toata lumea sa se judece fara sa fie pregatita.
Intervenţie moderator:

@animacikaa, vă rog mult să nu mai deschideţi continuu topicuri cu privire la acelaşi subiect, fiindcă vă vor fi şterse. Vă rog să aşteptaţi răspunsurile dorite, apoi să puneţi noi întrebări , în caz că nu sunteţi pe deplin lămurit.Mulţumesc.

@animacikaa a scris :

se poate intampla ca curtea de apel (recurs) sa respinga cererea de amanare formulata pentru angajarea unui avocat? mentin ca e vorba de primul termen.
si mentin ca in aceeasi zi am 2 procese la acelasi instanta.
in primul dosar al 2lea termen,dar partea civila care a declarat recurs s a retras de la recurs(in declaratie) si in celalalt dosar e primul termen(eu am declarat recursul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu primesc citatia? ce se poate intampla? animacikaa animacikaa intr un dosar penal in recurs am avut primul termen in 23 ianuarie....am cerut amanarea cauzei pt a angaja un avocat,(cererea am depus la arhiva,nu am fost ... (vezi toată discuția)
Recurs amanat Ristina Ristina In cazul unui proces de recurs proprietari – chiriasi, se poate amana recursul ? In ce conditii poti cere amanarea recursului ? Exista o lege in ... (vezi toată discuția)
Drept la aparare anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate comercială formuleaza recurs impotriva unei sentinte comerciale. Este citata de catre instanta de recurs, cu mentiunea achitarii ... (vezi toată discuția)