avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii false la care incerc sa gasesc solutii

Buna ziua

Stiu cat de socant suna ceea ce s-a intamplat in ultima luna,
am 22 de ani si neavand niciodata in viata vreo problema cu autoritatile,
va cer ajutorul pentru a ma sfatui in legatura cu ce optiuni am.

Sunt proaspat absolventa din Constanta, si acum 5 ani de zile am cunoscut un baiat Ionut din Satu Mare, cu care am avut o relatie frumoasa care s-a terminat
acum 2 luni de zile.

Ionut insa nu a fost de acord cu despartirea si s-a rugat de mine sa fim din nou impreuna, a insistat zilnic cu promisiuni peste promisiuni. Insa eu am fost foarte ferma cu el.

Nu stiu cum, dar a aflat ca pe 10 ianuarie am plecat in vacanta in Cuba,
pentru 2 luni de zile, cu noul meu prieten, asa ca a venit cu un plan socant.

A platit pe cineva ca sa trimita fiecarui coleg al lui de la serviciul lui
unde lucreaza in Satu Mare, prin posta, pe adresa firmei,
o scrisoare printata in care el, Ionut, se autodenumeste
"playboy care isi inseala toate prietenele si face sex
fara prezervativ si pervers obsedat de sex".

Apoi a mers la politie si impreuna cu colegii de servici,
ca martori, au dat toti declaratii ca "cineva" s-a folosit de numele
lui, si ca a executat astfel un fals de identitate conform Codului Penal
al Romaniei (nu stiu daca cel vechi sau cel nou)
si ca principal suspect as fi.... eu Diana !

Asa ca saptamana trecuta, la usa apartamentului meu din Constanta,
unde momentan locuiesc eu impreuna cu bunicii mei,
au venit doi politisti foarte agresivi, care i-au oblogat pe bunicii mei
sa semneze citatia, ca trebuie sa ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
sa dau declaratie ca principala suspecta !!!

Bunicii mei s-au speriat foarte tare, iar bunicul meu a facut un pre-infarct
datorita acestei intamplari.

Ionut reuseste aproape sa imi omoare fiintele cele mai dragi mie,
si sa imi distruga viata si vacanta mea, cu aceasta declaratie falsa.

El a planuit indelung asta, deoarece in declaratie m-a prezentat ca
potentiala suspecta pentru ca probabil eu as fi trimis acele scrisori,
ceea ce desigur este o aberatie.

Insa din pacate asta are efecte asupra mea si asupra familiei.

Politistii au spus ca daca nu ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
voi avea probleme enorme.

Eu sunt in Cuba cu prietenul meu, si nu vreau sa imi intrerup vacanta
pentru ticalosia asta mincinoasa a fostului, care este disperat sa ii
dau atentie.

Cum este totusi posibil ca politia sa procedeze in asa fel,
atat de agresiv, si sa ma oblige pentru o prostie, sa imi sperie familia,
si sa ma oblige sa imi stric vacanta, si sa cheltuiesc poate un extra de
2000 euro doar ca sa ma intorc in Romania si sa dau o declaratie
in care nici nu am ce declara inafara de faptul ca este o aberatie
si o ticalosie ce face Ionut in acest moment.

Ce optiuni am, ce as putea face, ce ati face voi in locul meu?

Va multumesc anticipat din inima
Diana
Stimate domn, fata a telefonat la Politia Satu-Mare, deci nu mai poate declara ca nu a fost anuntata...
Si care e situatia de hartuire sexuala in toata aceasta poveste?

Nu esti obligata sa vii pana nu ti se termina sejurul. Politia e obligata sa faca cercetari la sesizarile primite si cam asa se procedeaza . .intreaba principalii suspecti, cei care ar fi avut motive sa intreprinda o asemenea actiune ...deci nu e ceva chiar socant.
Poate se gasesc si ceva amprente pe scrisorile respective. Daca nu sunt ale tale, sau nu se gasesc alte probe care sa te puna in contact cu acele scrisori nu se prea poate face dovada ca le-ai trimis. Politia trebuie in primul rand sa gaseasca dovezi care sa te incrimineze. Recomandabil este insa sa nu te duci la ei ca gasculita caci ei sunt vulpi. Ia un avocat cu tine.
Daca zici ca prietenul tau si-a inscenat totul poate sa il prinda pe el pentru inscenare si sa il ancheteze pe el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
CrisB, utilizator
Asa. Deci sa recapitulam . Ionut pune pe CINEVA ( un tantalau care ulterior se va face vinovat de uz de fals) sa trimita nustiu ce scrisori la niste idioti de colegi care ei se duc impreuna cu Ionut si DECLARA (cum e posibil ca niciunu dintrei ei sa nu se gandesca la DECLARATIE IN FALS) ca CINEVA s-a folosit de numele lui ca sa il faca asa si pe dincolo.Si de cand colegii aia tantalai ai lui Ionut stiu ei sigur ca Diana e de vina! Stiu ei ,frate! In frunte cu tantalau sef! Si draga Diana , pe plicurile trimise trebuie sa scrie si un expeditor,o data a postei, sunt multe.. Iar politia nu are nici o treaba cu tine.Le poti inchide telefonul in nas.Sau le poti spune ca vei cere daune morale daca nu te lasa in pace.POLITIA nu are dreptul sa te deranjeze decat atunci cand are dovezi palpabile,nu pe baza unor declaratii fara acoperire.Politia ar trebui sa verifice plicurile,la posta,declaratii etc etc... Eu zic sa afli cine a fost la tine acasa si sa le faci plangere celor doi politisti zelosi SI FOARTE AGRESIVI care nu aveau dreptul sa oblige pe altcineva sa semneze de primire.Puteau pur si simplu sa lase citatia si atat.SI ce nu inteleg....de ce sa vina doi politisti sa aduca citatia??? O CITATIE SE TRIMITE POSTAL cu confirmare de primire.Eu cred ca aici avem 2 cazuri: 1. Esti chiar TU cea care a trimis plicurile si acum vrei sa vezi daca nu cumva exista vreo cale sa o patesti si 2.Nu esti tu,si cazul e chiar real,caz in care explicatia o ai mai sus. In ambele cazuri totusi,daca se va face dovada plicurilor, e cam groasa! Eu zic sa iti vezi linistita de vacanta,dar cand revii,afla numele celor doi politisti si cere-le un pic de socoteala. Daca bunicul tau facea infarct si deceda,ce faceai?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
silviu3marian, utilizator
le puteti adresa o declaratie prin adresa de email la sectia respectiva de politie , dovedind ca va aflati in cuba, iar dupa intoarcerea din vacanta o sa va prezentati negresit la sectie, urmand a va supune interogatoriului politiei.
lorand95 a scris:

Parerea mea este cand te intorci in tara sa mergi la politia din constanta si sa le explici despre ce este vorba . Eu cred ca iti pot lua si cei din constanta o declaratie( ar fii absurd sa nu poata lua) Ce se intimpla in cazul in care mergi la Satu mare dai declaratia te intorci si cei din Satu mare isi dau seama ca mai trebuie niste complectari facute? Te mai cheama odata? Eu cred ca poti rezolva in constanta

Este vorba de Romania, si din pacate situatiile complet absurde abunda...

Ma astept ca celor de la politia Constanta sa nu le pese absolut deloc si sa spuna ca dosarul este la Satu Mare, asa ca doar acolo se pot rezolva lucrurile.

Si da, ai mare dreptate, chiar asa, ce se intampla daca isi dau seama
ca mai au nevoie de niste completari?

Mai pierd inca 3 zile pe drum dus-intors, si mai cheltuiesc inca cateva nopti la
un hotel intr-un oras unde nu am fost niciodata si nu stiu pe nimeni ? :(

Ca noutati, situatia se inrautateste: Ionut a venit cu niste martori falsi, prieteni de-ai lui
probabil, care au spus ca m-au vazut pe mine la oficiul postal in Satu Mare,
punand 20 de scrisori la posta catre toti colegii lui de servici, scrisorile care
despre care este vorba.

Va dati cat de absurd este, eu nici macar nu am fost in Satu Mare la inceputul lunii ianuarie,
eram in Constanta si nu aveam nici o treaba cu Ionut...

Cum se pot combate martorii falsi?

Eu sunt obligata sa o iau pe bunica mea ca martora si sa o pun si pe ea pe autobuz 18 ore pana la Satu Mare, sa spuna ca nu am fost in Satu Mare in ziua respectiva, insa nici nu stiu in ce zi au declarat martorii falsi ca as fi fost la Satu Mare...

Orice opinii pe oricare dintre intrebarile mele ma ajuta mult, si va multumesc anticipat.

Diana
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
dia22, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuzat de inselaciune art 215 alin. 1 ContSters102815 ContSters102815 Am trimis acum vro 4 luni un colet la cineva cu ramburs (persoana a castigat produsele prin licitatie pe un site) ... coletul sigilat trimis prin posta romana ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)