avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii false la care incerc sa gasesc solutii

Buna ziua

Stiu cat de socant suna ceea ce s-a intamplat in ultima luna,
am 22 de ani si neavand niciodata in viata vreo problema cu autoritatile,
va cer ajutorul pentru a ma sfatui in legatura cu ce optiuni am.

Sunt proaspat absolventa din Constanta, si acum 5 ani de zile am cunoscut un baiat Ionut din Satu Mare, cu care am avut o relatie frumoasa care s-a terminat
acum 2 luni de zile.

Ionut insa nu a fost de acord cu despartirea si s-a rugat de mine sa fim din nou impreuna, a insistat zilnic cu promisiuni peste promisiuni. Insa eu am fost foarte ferma cu el.

Nu stiu cum, dar a aflat ca pe 10 ianuarie am plecat in vacanta in Cuba,
pentru 2 luni de zile, cu noul meu prieten, asa ca a venit cu un plan socant.

A platit pe cineva ca sa trimita fiecarui coleg al lui de la serviciul lui
unde lucreaza in Satu Mare, prin posta, pe adresa firmei,
o scrisoare printata in care el, Ionut, se autodenumeste
"playboy care isi inseala toate prietenele si face sex
fara prezervativ si pervers obsedat de sex".

Apoi a mers la politie si impreuna cu colegii de servici,
ca martori, au dat toti declaratii ca "cineva" s-a folosit de numele
lui, si ca a executat astfel un fals de identitate conform Codului Penal
al Romaniei (nu stiu daca cel vechi sau cel nou)
si ca principal suspect as fi.... eu Diana !

Asa ca saptamana trecuta, la usa apartamentului meu din Constanta,
unde momentan locuiesc eu impreuna cu bunicii mei,
au venit doi politisti foarte agresivi, care i-au oblogat pe bunicii mei
sa semneze citatia, ca trebuie sa ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
sa dau declaratie ca principala suspecta !!!

Bunicii mei s-au speriat foarte tare, iar bunicul meu a facut un pre-infarct
datorita acestei intamplari.

Ionut reuseste aproape sa imi omoare fiintele cele mai dragi mie,
si sa imi distruga viata si vacanta mea, cu aceasta declaratie falsa.

El a planuit indelung asta, deoarece in declaratie m-a prezentat ca
potentiala suspecta pentru ca probabil eu as fi trimis acele scrisori,
ceea ce desigur este o aberatie.

Insa din pacate asta are efecte asupra mea si asupra familiei.

Politistii au spus ca daca nu ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
voi avea probleme enorme.

Eu sunt in Cuba cu prietenul meu, si nu vreau sa imi intrerup vacanta
pentru ticalosia asta mincinoasa a fostului, care este disperat sa ii
dau atentie.

Cum este totusi posibil ca politia sa procedeze in asa fel,
atat de agresiv, si sa ma oblige pentru o prostie, sa imi sperie familia,
si sa ma oblige sa imi stric vacanta, si sa cheltuiesc poate un extra de
2000 euro doar ca sa ma intorc in Romania si sa dau o declaratie
in care nici nu am ce declara inafara de faptul ca este o aberatie
si o ticalosie ce face Ionut in acest moment.

Ce optiuni am, ce as putea face, ce ati face voi in locul meu?

Va multumesc anticipat din inima
Diana
silviu3marian a scris:

Asa. Deci sa recapitulam . Ionut pune pe CINEVA ( un tantalau care ulterior se va face vinovat de uz de fals) sa trimita nustiu ce scrisori la niste idioti de colegi care ei se duc impreuna cu Ionut si DECLARA (cum e posibil ca niciunu dintrei ei sa nu se gandesca la DECLARATIE IN FALS)

un "uz de fals" care nu poate fi dovedit... ca doar nu era sub urmarirea politiei
cand s-a dus la oficiul postal, si nici nu a fost fotografiat acolo sau filmat...

iar colegii nu fac niciun fals, pentru ca ei, colegii de servici, pur si simplu
au declarat ca au primit aceste scrisori, in plic, si ele erau semnate "Ionut"

silviu3marian a scris:

Si draga Diana , pe plicurile trimise trebuie sa scrie si un expeditor,o data a postei, sunt multe..

Da, cel mai probabil la expeditor este scris "Ionut..."
Domnisoara, deja cred ca fabulezi.
Probabil si la Satu Mare sunt o multime de oficii postale, cum putea sa surprinda un oarecare o domnisoara necunoscuta, la un anumit Oficiu Postal, punand in cutie 20 de scrisori exact catre Ionut si apoi, sa o recunoasca dupa poze?
Eventual daca martorul este functionarul Oficiului Postal si va recunoaste, dar nici asa nu poate fi o dovada certa, este cuvantul aceluia impotriva cuvantului dvs.-tra.

Si totusi, in ce zi au fost expediate acele scrisori?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
dia22, daca "Da, cel mai probabil la expeditor este scris Ionut.." inseamna ca Ionut a trimis scrisorile.

Pe scrisori exista stampile ce pot fi indiciu in ceea ce priveste oficiul postal de unde au fost expediate scrisorile. Oficiile postale mai au si camere de luat vederi...Nu e imposibil sa se gaseasca expeditorul scrisorilor (persoana care trimite scrisorile, ca pe destinatar il gaseste postasul usor)
hai sa o luam pe firul epic al intamplarilor, si conform "teoremei lui pitagora generalizata...", avem

- o persoana (X) trimite poze sexuale in care este defaimanta o alta persoana (Y) la locul lui de munca
- lui Y si colegelor lui de munca li se i-au declaratii de la politie
- bunicii dumneavoastra primesc citatia acasa de la 2 politisti agresivi
- trebuie sa va prezentati la politie in 2 zile
- bunicul dumneavoastra imediat dupa ce a primit citatia a facut pre-infart
- si in toata perioada asta dumneavoastra nu sunteti in tara sunteti plecata in Cuba
- toata treaba asta va creaza o paguba de 2000 de euro

intamplarea face, ca am avut si eu parte de astfel de experienta in care fosta mea prietena mi-a facut 18 plangeri penale in 6 luni de zile, de la distrugere, lovire, amenintare, violare de corespondeta si m-am trezit pana si cu diicotul pe acasa

unele plangeri pe care mi le-a facut eu nici macar nu mai eram in localitatea unde imi depunea ea plangerile, iar chestia asta va o spun sigur ca trebuie sa va prezentati personal cu buletinu, in mana sa va ia declaratie politiestul care ancheteaza cazul, si nu va poate reprezenta avocatul.

Ulterior dupa ce sau terminat anchetele am cerut la parchet copii dupa dosarele penale, si acolo am vazut multe altechestii... care momentan nu pot sa le relatez aici din simplu fapt ca reprezinta probe, pentru procesul pe care il am cu politia romana inclusiv ea... si nu vreau ca politia roamana/ea din intamplare sa citesca pe aici si sa isi faca apararea...

Cea ce mi se pare tras de par, si exagerat in povestea dumneavoastra sunt mai multe aspecte si coincidente.... care sunt greu de trecut cu vederea....

1. chiar in perioda cand dumneavoastra sunteti plecata in cuba, ati primit citatia acasa, de la depunerea plangerii, pana la ancheta propriuzisa trec luni, adica daca eu depun azi o plangere penala impotriva cuiva, asta nu insemana ca saptamana viitoare accea persoana este chemata sa dea declaratie. plangerea ajunge la parchet, i se da numar de inregistrare, dupa care ajunge la sectia de politie sau la organul de politie care trebue sa faca cercetari,
din relatarea dumneavoatra spune-ti ca cu 2 luni in urma ati pus punct la relatie, iar dupa 2 luni primiti citatie acasa... cum ca sunteti suspecta de in cazul acesta... si revistele alea care le-a trimis, necesita timp sa fie facute, plus daca au fost trimise prin posta... alt timp, plagerea la politie alt timp... declaratiile care le-au luat colegilor... alt timp... (pt ca declaratiile nu se dau in grup!!!) nu prea se pupa e prea putin timp... 2 luni de zile.. sa faci atatea lucruri...

2. a doua chestie care mi se pare destul de suspecta e agresivitatea politistilor, si faptul ca sunteti obligata sa va prezentati in 2 zile la satu-mare, cand dvs sunteti plecata din tara, din experienta pe care am avut-o cu politia (si cand spun experienta intaresc ideia 18 plangeri penala in 6 luni de zile...), niciodata nu am avut probleme de a stabili o data ulterioara in care sa ma prezint la politie sa dau declaratie (mentionze ca m-am inteles cu unii politisti sa dau declaratie si sambata... cand ma intorceam in localitatea de domiciului unde era depusa plangerea)... nu a fost niciodata... MAINE TREBUIE... daca nu cade cerul!!!... nu cade nici un cer... amenda de neprezentare e 500 RON mult mai mica decat paguba care v-ar face-o daca va intoarceti din vacanta... 2000 euro

3. bunicul dumneavoastra a facut pre-infrart... si dumnevoastra va mai puteti bucura de vacanta? si va ganditi la cei 2000 de euro paguba de vacanta?!...

nu prea pot sa cred lucrurile pe care le relatati dumnevoastra aici... conform logicii mele de si experientelor pe care le-am avut eu "ceeea ce inseamna politia in romania...", sunteti o persoana care se auto-victimizeaza aici si poate cauta aici alte lucruri... care sa faca rau...
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
stamatestefan, utilizator
Domnule Stamate,
Off topic va intreb:
Autoritatile( procuror, judecatori) au tratat fiecare plangere cu aceeasi atentie sau si-au dat seama ca ceva nu e in regula cu petenta? Nu de altceva, dar si eu am ajuns deja la un numar de 2 cifre de chemari in judecata de acelasi reclamant si sunt curioasa daca asta nu da de gandit judecatorilor? Stiu ca exista abuz procesual, dar pana acum, nimeni nu l-a invocat...

Alte discuții în legătură

Acuzat de inselaciune art 215 alin. 1 ContSters102815 ContSters102815 Am trimis acum vro 4 luni un colet la cineva cu ramburs (persoana a castigat produsele prin licitatie pe un site) ... coletul sigilat trimis prin posta romana ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)