avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare

Buna ziua,
Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer din dormitor care a fost montat suplimentar , iar cand am intrat in posesia apartamentului nu avea acel repartitor.
Imobilul a fost nelocuit toata iarna , motiv pentru care in luna septembrie am facut cerere catre administratie , unde am precizat ca imobilul nu este locuit pentru a diminua costurile.
Desi am facut aceasta cerere si admistratorul cunoaste faptul ca nu locuieste si toate caloriferele au fost oprite in prezenta lui, acolo mi s-a cerut sa achit sa achit caldura ca si cum as fi locuit acolo, motivand dansii ca intrucat nu am repartitor de caldura la un singur calorifer trebuie sa platesc toate pierderile de caldura pe tot blocul samd..
In aceasta situatie am avut o suma de plata de 300 de lei ptr luna Noiembrie si 400 lei ptr luna decembrie. ca sa aveti un termen de comparatie in blocul in care locuiesc , acelasi oras , suprafata mai mare , 2 pers, in luna Decembrie am avut 300 lei de plata.Acum mi se cere sa achit factura . Am impresia ca ceva este in neregula. Ce lege guverneaza activitatea celor de la ISTA?Este normal ce mi se intampla?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 16:49, 24 Ianuarie 2013
Eu nu vorbesc doar de carti, literatura de specialitate. Acestea le-am invocat suplimentar, pe langa reglementarile tehnice in constructii-instalatii, in vigoare, care prevad, deasemenea, obligatia expresa de a efectua echilibrarea hidraulica a instalatiei interioare de incalzire, nu doar a celei de bransament. La nivel national, proportia celor care nu au nici echilibrare la bransament este majoritara.
In cazul montarii de repartitoare se echilibreaza coloanele de distributie (montarea de regulatoare de presiune la baza lor, in subsol), iar in cazul montarii de contoare de energie termica la nivel de arartament se echilibreaza ramurile (tevile orizontale care alimenteaza apartamentele).
Nici macar dvs nu aveti facuta aceasta echilibrare.
Intrucat costa ceva bani in plus, ANRSC si firmele au hotarat sa ascunda problema. Problema s-ar rezolva cel mai simplu prin apelarea la programul de reabilitare termica, ce cuprinde si partea de instalatii.
Cat timp este o conditie cumulativa tehnica si legala, consider corect sa se verifice mai intai respectarea ei, si dupa aceea, sa se treaca la speculatii.

Nu e normal sa existe situatii mixte, dar acesta nu inseamna ca poate fi pretext pentru umflarea facturilor unora. Am vazut si tabele centralizatoare, dar nu ma impresioneaza. In blocurile cu facturi mari sunt si multe calorifere inchise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343.2010 anrsc Ionel Manolache Ionel Manolache 1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura la pausal DragomirR DragomirR Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari, unde scarile A,B si C au un bransament de caldura si scarile C si D alt bransament. Sunt singurul apartament la ... (vezi toată discuția)