Sotia a cumparat un apartament, cu credit luat de la banca, in anul 2003. In 2005 se casatoreste si sotul, din surse proprii de dinainte de casatorie, achita jumatate din valoarea apartamentului, lichidand astfel creditul.
Sotii divorteaza in 2008, iar la partaj, decid ca apartamentul sa revina sotului, in natura, cu obligatia pentru acesta de a platii sulta fostei sotii jumatate din apartament.
Este posibila o astfel de tranzactie?
Din discutiile de aici, de altfel foarte pertinente, inteleg ca solutia care s-ar impune ar fi urmatoarea: modificarea cererii (urmeaza sa fie primul termen de judecata) in sensul ca se cere plata creantei de la sotie, litigiu ce va fi solutionat prin tranzactia incheiata de parti in modalitatea aratata. Oare tranzactia, asa cum a fost depusa deja de parti in fata judecatorului, va putea fi folosita de instanta sau va fi nevoie iarasi de prezenta ambelor parti?
Oare tranzactia, asa cum a fost depusa deja de parti in fata judecatorului, va putea fi folosita de instanta sau va fi nevoie iarasi de prezenta ambelor parti?
Oricum era nevoie de prezenta ambelor parti care sa semneze tranzactia in fata judecatorului.
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)