avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare din partea Asociatiei de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare din partea Asociatiei de Proprietari

Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui de bloc copie carte identitate, copie actul de propietate si o declacartie pe propia raspundere de copletat. Se pune intrebarea daca suntem obligati sa depunem aceste "acte" . Am vazut in H.G. 1588/2007 art.12, pct.B , lit.g , "Ca propietarii sunt obligati , ca la dobandirea propietatii sa depuna copie la asociatie actul de propietate " . La dobandirea dar nu si cand este dobandita, am dobandit-o (propietatea) cu multi ani in urma, acum fiind dobandita sunt obligat sa depun copie dupa actul de propietate? asociatia mai cere si o copie dupa buletin , in lege nu specifica nimic despre acest lucru , suntem obligati? in baza la ce lege , art. etc . Mentionez ca nu se pune problema sa nu dam aceste copii dar presedintele nu este o persoana de calitate si avem "ceva " dubii in llegatura cu darea catre el a acestor copii., mai ales ca este vorba de copii dupa buletin unde exista CNP -uri si se poate intampla atatea . Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:15, 26 Ianuarie 2013
Va sugerez ca pe langa bararea copie de CI despre care s-a scris mai sus sa acoperiti pe copie ultimele 6 cifre ale CNP-ului (primele fiind sexul si data nasterii).
In felul acesta dati doar celelalte date nu si CNP-ul. Daca va refuza copia astfel marcata abia atunci puteti deveni suspicios.
Impartasiti aceasta idee si celorlalti vecini.
Opacizarea CNP-ului sau a unei parti din el duce la invalidarea acelei copii. Nu mai are nicio valoare.
Legatura intre actul de proprietate si CI este dat tocmai de acest CNP intreg, nu partial.
Daca se cer ambele copii, se cer ca sa se vada ca este una si aceeasi persoana.

In toate bazele de date care contin persoane identificarea de prim ordin se face dupa CNP, asa incat acesta este important sa fie intreg, nu fragmentat.
Daca mergeti la banca sa va faceti un cont si vi se cere copie dupa CI, iar dv. opacizati ultimele 6 cifre, va trimite acasa, cu tot cu dosar.
livache74 a scris:
...Si apropo , din cate imi aduc aminte actele asociatiei nu se tin in casa la presedintele de bloc , ci la sediul asociatiei , acolo unde se fac incasari, adica la subsolul blocului in cazul nostru, stiu ca a iesit o lege prin 2011 in care se stipula asta , ca " actele asociatiei se tin la domiciliul asociatiei, si nu la cel al administratorului sau presedintelui de bloc" . Daca tine actele asociatiei in casa si nu doreste sa le duca la asociatie sa le putem citi si noi , ce putem face impotriva presedintelui de bloc ??? i-am cerut statutul sa-l citim si ne-a refuzat. Mentionez ca a inregistrat asociatia de propietari la tribunal, i-a dat statut juritic fara a ne intreba, consulta si pe noi, si mai ales cum spune legea 230/2007 sa faca adunare generala constitutiva pe tema asta, corect?


Actele asociatiei trebuie sa stea la sediul asociatiei, poate fi si camera in care se fac incasarile. Daca sunt foarte multe acte, cele mai vechi pot fi arhivate in alt loc dar in nicun caz in casa presedintelui.
Conform legii 230/2007, presedintele are obligatia sa puna la dispozitia proprietarilor, la cererea scrisa a acestora, orice act se doreste pentru a lamuri o situatie prezentata.
Drepturile proprietarilor
c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia;

In ceea ce priveste obtinerea personalitatii juridice a asociatiei, presedintele nu avea cum sa depuna la judecatorie documentele de constituire a asociatiei de proprietari daca nu avea acordul a 50+1 dintre proprietarii din imobil. Actiunea ar fi fost respinsa daca nu avea acest acord semnat conform legii.
Art. 5. - (1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere.
Art. 7. -
(1) Acordul proprietarilor privind constituirea asociaţiei de proprietari se consemnează într-un proces-verbal al adunării generale de constituire, întocmit în două exemplare originale, semnate de toţi proprietarii care şi-au dat consimţământul.

L.C.
M-am uitat in cateva contracte de vanzare-cumparare depuse de proprietari la asociatie. In toate sunt consemnate CNP-urile vanzatorilor si ale cumparatorilor. Asa ca nu vad de ce sa-i fie teama cuiva ca presedintele asociatiei poate afla CNP-ul din Cartea de identitate. E acelasi CNP.
Asa cum proprietarii pretind transparenta de la cei care conduc si administreaza asociatia, cred ca trebuie sa aiba si incredere in ei.
Daca nu este transparenta din partea conducerii asociatiei, schimbati-i, alegeti altii.
Daca nu este incredere din partea proprietarilor, presedintele trebuie sa abandoneze aceasta functie prin demisie sau organizarea de noi alegeri.
Bineinteles ca trebuie, in ambele cazuri, sa se tina cont de votul majoritatii.
elga50 a scris:

Opacizarea CNP-ului sau a unei parti din el duce la invalidarea acelei copii. Nu mai are nicio valoare.
Legatura intre actul de proprietate si CI este dat tocmai de acest CNP intreg, nu partial.
Daca se cer ambele copii, se cer ca sa se vada ca este una si aceeasi persoana.

In toate bazele de date care contin persoane identificarea de prim ordin se face dupa CNP, asa incat acesta este important sa fie intreg, nu fragmentat.
Daca mergeti la banca sa va faceti un cont si vi se cere copie dupa CI, iar dv. opacizati ultimele 6 cifre, va trimite acasa, cu tot cu dosar.






Nu comparti banca sau alta institutie in care iti cere buletinul si ti-l da imediat cu un presedinte de bloc care solicita copie dupa buletin s-o trimitem la el , este o mare diferenta intr-o institutie si o persoana fizica. Poate sa vina la usa propietarilor cu cartea de imobil (cum este si normal) si sa completeze in fata noastra , daca cere copii dupa buletine ( sa va citez) il trimitem acasa cu tot cu cartea de imobil.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari insistă să-i dau copie după ci ca să mă înscrie în cartea de imobil. este legal ce îmi solicită, nu se încalcă gdpr? gabi.n gabi.n Buna ziua! Sunt mutata in bloc de un an de zile si recent mi-a cerut presedintele copie dupa actul de identitate pentru a ma trece in Cartea de imobil. Nu ... (vezi toată discuția)