avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot sa verific corectitudinea cheltuielilor pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot sa verific corectitudinea cheltuielilor pentru intretinere?

Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti, bvd Kogalniceanu. Luna aceasta s-au afisat costurile pentru ianuarie si rezulta ca am de plata 1500 ron!!! Mentionez ca in apartament locuim 2 persoane (+ 1pisica, dar nu cred ca se pune la socoteala :) ). Blocul nu este contorizat si nici nu avem centrala proprie, insa ceilalti locatari au costuri mult mai mici decat mine iar relatia cu administratorul nu este tocmai buna! Cum pot sa controlez aceste cheltuieli? Ce pot sa fac? Va multumesc anticipat! Irina
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 23:28, 11 Februarie 2009
Daca presedintele nu vrea sa va semneze, nu semneaza! Daca nu vrea sa primeasca recomandata( pentru ca vreti sa aveti dovada ca ati cerut explicatii) o norma interna a postei spune ca oricine are dreptul sa refuze primirea...(am raspuns pe mail de la RA Posta Romana, pentru ca vroiam sa am dovada scrisa in acest sens) De ce... Domnule Gadea? Pentru ca legea asta ma obliga sa contest in scris- daca vreau sa am proba, altfel cel in cauza nu va recunoaste...daca eu nu am dovada, inseamna ca sunt de acord cu cheltuielile pt ca nu le-am contestat. Pe de alta parte, contestatia NU SUSPENDA PLATA. In plus, legea asta spune ca...daca o hotarare a adunarii generale incalca legea, nu esti exceptat de la respectarea acelei hotarari (care incalca legea-subliniez!), iar in 45 de zile poti introduce actiune in justitie. Numai cand o instanta suspenda acea hotarare ai voie, tu, om liber, sa nu mai respecti aceasta...hotarare care incalca legea!!!
Revenim: tu esti obligat sa scrii in 10 zile, el sa raspunda in 7. Daca tu nu primesti raspuns din motivele mai sus mentionate, e ca si cum nu ai avut obiectiuni,si daca nu platesti,( ca nu este DREPT, sau JUST), ti se calculeaza penalizari. Daca el nu isi indeplineste obligatiile, scrie in lege ca pateste ceva? Nu, nu sunt prevazute si pentru el penalizari-adica nu are nici o raspundere. Ai dreptul sa il dai in judecata, pe banii proprii, sa platesti o expertiza.. pe putin 500 lei. In partea opusa, asociatia te poate da in judecata- fara taxa de timbru-( iar egalitate, dar nu pentru catei!).
C'est la vie! Aceasta este realitatea, asa se poate intampla. Daca ii dati in judecata, sa-i dati repede si sa platiti tot ce nu va convine, caci altfel slabe sanse sa aveti castig de cauza. Asociatia poate incalca toate art legii 230/2007 si statutul si Legea Contabilitatii si Codul Muncii, dar daca dv,. incalcati un singur art. cel care spune ca nimic nu suspenda plata, veti pierde.
Se inregistreaza in registre diferite: fond rulment/ fond reparatii, banii se pastreaza la CEC, cont. teoretic puteti consulta toate documentele asociatiei, care sunt ale dumneavoastra in custodia unor persoane alese/ angajate...eu arat tot, asa este corect. Si nu mai este nici un scandal. Multi o fac doar din dorinta de...putere, chiar daca nu este nimic de ascuns. Personal as vrea sa schimb aceasta lege cu articole neconstitutionale prea multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asinth asinth Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatii locatari david.imob david.imob locuiesc intr-un bloc unde asociatia este de locatari nu de proprietari,intreabarea mea este : au statutul juridic sa aplice penalizari de 0,2 % rau ... (vezi toată discuția)