avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

Buna ziua,
Am fost in concediu crestere copil,cand m-am reintors la serviciu angajatorul mi-a zis sa-mi dau demisia,eu i-am zis sa ma bage in somaj (restructurare pe reorganizare si nu vrea asa).Dupa mai multe discutii mi-a zis ca,daca imi dau demisia imi da 2 salarii compensatorii,mie imi convine,dar cum am siguranta ca imi va da aceste salarii compensatorii?El a sugerat sa stau acasa si ma plateste,dar l-am intrebat de unde stiu ca nu ma ponteaza absenta?Deci am ajuns la un impas:imi dau demisia,el vrea sa-mi dea 2 salarii compensatorii,dar cum facem,ca nu avem incredere unul in celalalt?Putem semna un contract sau cum?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 29 Ianuarie 2013
Adica este convenabil pentru ambele parti?
Si pot beneficia de somaj ulterior?
Cu care art poate restructura postul?
Da, este convenabil pentru ambele parti ... incetarea c.i.m. pentru desfiintarea postului va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

1. pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- eliberarea adeverintei de vechime si a adeverintei penru somaj

2. Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii n condtiiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in R.I al angajatorului ori in c.i.m..
Cuantumul acestor compensatii este stabilit de angajator cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor.

Acum mi-am dat seama,sa-mi restructureze postul ar trebui sa stau in preaviz,nu?Sau se poate face restructurare si fara sa mai stau in preaviz? Angajatorul nu vrea sa mai merg nicio zi la serviciu.
Desfiintarea postului inseamna si efectuarea unui preaviz ... angajatotul poate renunta la prezenta salariatului la locul de munca in perioada de preaviz fara sa-i afecteze drepturile salariale.
Avand in vedere ca este o intelegere verbala,sa-mi dau demisia si imi plateste 2 salarii compensatorii,angajatorul a zis ca imi face un act,o adeziune ceva prin cae spune ca imi da suma repectiva ca ajutor pentru copil,iar eu cand primesc banii ii dau demisia.Imi poate intinde o "capcana" ceva,as putea avea probleme?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediere angajat Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona In ce conditii poate fi concediat un salariat care a fost angajat pe fonduri europene? Firma a contractat fonduri europene si a fost obligata sa angajeze un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Concediere salariatului in urma restructurarii unu post valexandra valexandra Buna ziua, Sunt angajator si doresc sa concediez un salariat din motive strict personale. Singura metoda legala este , cred eu, concedierea in urma ... (vezi toată discuția)