avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa

Buna ziua,

Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa.

A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar pentru o hidroizolatie. Am inteles ca o astfel de lucrare se face in cca 2 saptamani, in care este de preferat sa nu ploua.

Problema este in felul urmator. Un vecin si-a facut acoperisul, din cate am inteles, pe banii lui, presedintele asociatiei de proprietari, care sta si el la ultimul etaj, si-a facut pe banii din fondul de reparatii si am mai ramas doua apartamente nefacute, al meu si al vecinei, careia ii ploua si ei in casa.

Am anuntat de problema aparuta in timpul ultimei sedinte de bloc, am observat ca oamenii sunt dispusi sa plateasca si chiar li se pare normal sa se efectueze reperatia cat mai repede.

In acel moment a ramas ca o sa se stranga bani, pentru ca in primavara, cand vremea o permite, sa se poata repara terasa blocului.

Pana in acest moment nu s-a strans niciun leu si pana la primavara nu mai este mult.

As vrea sa va rog sa ma ajutati sa grabesc acest proces.

Din cate am inteles trebuie facuta o cerere scris catre presedintele asociatiei sau catre administrator. Aici nu imi este clar cui trebuie sa-i adresez cererea, presedintelui sau administratorului?

Exista un model tip pentru aceasta cerere, aveti idee cam ce trebuie sa contina ea?

Apoi, m-am interesat la niste firme specializate in hidroizolatii si am facut rost de doua oferte, una mai buna care include o lucrare mai ampla, refacerea intregului acoperis, mai multe straturi, hidoizolatie si termoizolatie, si o alta oferta mai ieftina (care oricum e scumpa per apartament)care presupune turnarea unei membrane bituminoase.

Ideea este ca eu cred ca asociatia nu o sa stranga banii necesari repararii acoperisului si atunci, pentru a nu mai trece printr-o iarana ca asa, o sa reparam acoperiscul pe banii nostri, (adica eu cu vecina) si apoi o sa recuperam banii de la asociatie, fie de buna voie, fie in urma unui proces.

Intrebarea a 2-a este daca ni se impune ce fel de lucrare sa face? Una care sa fie mai buna, de o mai lunga durata sau una mai ieftina?

Totusi ar fi mai bine daca as reusi sa-i fortez pe vecini sa stranga banii, pentru ca orice lucrare de calitate se face cel putin pe suprafata intregii scari, nu doar pentru doua apartamente.

Va multumesc anticipat,
Cristi
Cel mai recent răspuns: criserb , utilizator 15:12, 27 Ianuarie 2013
Va multumesc frumos, asa am sa fac. Sa speram ca lucrurile o sa decurga intr-un mod normal :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acționarea în judecată a asociației Nathalie15113 Nathalie15113 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați.. Vreau să acționez în judecată asociația de proprietari pentru a repara hidroizolația blocului (locuiesc la etajul ... (vezi toată discuția)
Reparatia acoperisului i_andreea2005 i_andreea2005 Buna seara! As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri legate de izolatia acoperisului. Am sa incep printr-o povestioara scurta ca sa ma fac mai ... (vezi toată discuția)
Probleme hidroizolatie andreeadascalu andreeadascalu buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 ... (vezi toată discuția)