avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare intre tata -fiu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare intre tata -fiu?

Tata, copil unic , este singurul mostenitor al casei si terenului parintilor lui . El are 4 copii dar pentru ca doar unul este cel care are grija de el( si a avut si de parintii lui pana la moartea acestora )vrea sa-i dea acestuia tot dreptul fara ca ceilalti fii ai lui sa -i poata contesta decizia si fara sa le ceara celorlalti copii sa renunte la partea c e le-ar reveni la moartea lui . care este cea mai buna solutie? Spre ce ar trebui sa se orienteze : donatie ,testament, vanzare -cumparare? multumesc
Cel mai recent răspuns: asmedcor26 , utilizator 20:28, 30 Ianuarie 2013
contractul de vanzare-cumparare este sfant,nimeni nu-l poate ataca,am trecut si eu prin aceasta,trebuie sa se faca prin notar si se poate pune uzul fruct(dreptul pe timpul vietii) a celui care vinde.
Va multumesc mult pentru ajutor ! chiar nu stiam de unde sa incepem totul!Mai am totusi o intrebare : in momentul in care tata vrea sa vanda ,ceilalti copii ai lui au vreun cuvant de spus in legatura cu asta? Pot ei in vreun fel impiedica vanzarea?mentionez ca tata este divortat de mai multi ani si li s a spus clar copiilor (adulti toti)ca cel ce va ramane sa l ingrijeasca pe el si pe parintii lui vor primi totul din partea lui . Trebuie sa se faca ceva acte prin care ei sa spuna ca ar fi de acord?
Multumesc ,din nou!

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
asmedcor26, utilizator
Orice proprietar poate dispune de bunul sau fara a fi ingradit .Vanzarea legala poate fi facuta catre oricine, inclusiv catre o ruda iar pretul este cel care confirma validitatea contractului.
Drepturile mostenitorilor apar incepand cu data decesului autorului (nu este cazul aici)
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
nucu$, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei proprietati gheorghebosneag gheorghebosneag Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si as avea si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti ,daca se poate.Un act de vanzare-cumparare intre mama si ... (vezi toată discuția)